ΝΕΑ

Ο Travis Scott δωρίζει 5 εκατομμύρια δολάρια για να τιμήσει τα θύματα του Astroworld

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία στο φεστιβάλ του στο Astroworld στο Χιούστον, ο Travis Scott ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται Project HEAL μέσω του Ιδρύματος Cactus Jack, το οποίο θα διανείμει 5 εκατομμύρια δολάρια σε προσπάθειες που βασίζονται στην κοινότητα.

Σύμφωνα με μια περιγραφή, το Project HEAL είναι μια «πρωτοβουλία πολλαπλών επιπέδων αφιερωμένη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί νέοι, ειδικά εκείνοι που προέρχονται από περιθωριοποιημένες και σε κίνδυνο κοινότητες. Οι πρωτοβουλίες, που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του έργου περιλαμβάνουν ακαδημαϊκές υποτροφίες, πόρους ψυχικής υγείας, ένα κέντρο δημιουργικού σχεδιασμού και «λύσεις με γνώμονα την τεχνολογία για την ασφάλεια εκδηλώσεων».

«Τους τελευταίους μήνες αφιέρωσα χρόνο και χώρο για να θρηνήσω, να σκεφτώ πως θα θεραπεύσω την κοινότητά μου», είπε ο Scott όταν ανακοίνωσε το έργο στο Instagram. «Το πιο σημαντικό, θέλω να χρησιμοποιήσω τους πόρους και την πλατφόρμα μου προχωρώντας προς την κατεύθυνση της αλλαγής που μπορεί να γίνει πράξη. Αυτό θα είναι ένα ταξίδι ζωής για εμένα και την οικογένειά μου».

«Αν και είναι εύκολο για τις εταιρείες και τα ιδρύματα να παραμείνουν στη σκιά, νιώθω ως ηγέτης στην κοινότητά μου, πρέπει να αναβαθμίζομαι σε στιγμές ανάγκης. Η ομάδα μου και εγώ δημιουργήσαμε το Project HEAL για να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την υποστήριξη πραγματικών λύσεων που κάνουν όλες τις εκδηλώσεις τους πιο ασφαλείς χώρους που μπορούν να είναι.

«Θα τιμώ πάντα τα θύματα της τραγωδίας του Astroworld που παραμένουν στην καρδιά μου για πάντα. Το να δίνω πίσω και να δημιουργώ ευκαιρίες για τους νέους είναι κάτι που έκανα πάντα και θα συνεχίσω να κάνω όσο έχω την ευκαιρία».

Τέσσερα επίπεδα χρηματοδότησης ανακοινώθηκαν σήμερα, ένα από τα οποία είναι μια δωρεά στην Ομάδα Εργασίας της Διάσκεψης των Δημάρχων των ΗΠΑ για την Ασφάλεια Εκδηλώσεων για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας για ζωντανές εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας. Τον Δεκέμβριο, αναφέρθηκε ότι ο Scott εργαζόταν με την USCM σε ένα σχέδιο για τη θέσπιση νέων πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Με πληροφορίες από το nme