ΝΕΑ

Η βασίλισσα Ελισάβετ μπορεί να μην ξαναγυρίσει ποτέ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Από την Γεωργία Θεοδωρίδου

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει πολλά σπίτια, αλλά είναι απίθανο να επιστρέψει μόνιμα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η 95χρονη μονάρχης, η οποία εδρεύει στο Κάστρο του Ουίνδσορ, εδώ και δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του COVID, δεν αναμένεται να επιστρέψει στο παλάτι του Λονδίνου για να ζήσει, ανέφεραν οι Sunday Times, το περασμένο Σάββατο.

Εκπρόσωπος στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν σχολίασε το δημοσίευμα. Ωστόσο, η βασίλισσα συνεχίζει να εκτελεί διάφορες δεσμεύσεις και επίσημα καθήκοντα, και μια βασιλική πηγή τονίζει ότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα παραμείνει η κεντρική βάση της μοναρχίας. Η Βασίλισσα μετακόμισε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το οποίο βρίσκεται περίπου 20 μίλια έξω από το Λονδίνο, όταν η πανδημία χτύπησε τον Μάρτιο του 2020. Δεν πιστεύεται ότι θα επιστρέψει για να μείνει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ από τότε.

Το 2016, ανακοινώθηκε ένα έργο ανακαίνισης δεκαετίας 460 εκατομμυρίων δολαρίων για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Εκείνη την εποχή, αναφέρθηκε ότι η βασίλισσα θα παρέμενε στο παλάτι, όσο η ανακαίνιση ήταν σε εξέλιξη.

Με όλη την αναστάτωση, «άλλαξε γνώμη, νιώθει πιο άνετα στο κάστρο όπου ζούσε με τον πρίγκιπα Φίλιππο μέχρι τον θάνατό του τον περασμένο Απρίλιο», ανέφεραν οι Sunday Times.

Τη Δευτέρα, πραγματοποίησε την πρώτη της προσωπική συνάντηση μετά την ανάρρωσή της από τον COVID, χαιρετώντας τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο Windsor Castle Oak Room. Η βασίλισσα έχει επίσης πολλά μέλη της οικογένειάς της κοντά στο Γουίνδσορ, συμπεριλαμβανομένου του γιου της Πρίγκιπα Άντριου στη Βασιλική Στοά (που βρίσκεται στο βασιλικό κτήμα) και του νεότερου γιου της, Πρίγκιπα Εδουάρδου και της συζύγου του Σόφι, κόμισσας του Γουέσεξ. Και οι δύο γιοι ήταν συχνοί επισκέπτες στο Windsor τα τελευταία χρόνια. Στα τέλη Φεβρουαρίου, η βασίλισσα συναντήθηκε επίσης με τον εγγονό της πρίγκιπα Γουίλιαμ, την εγγονή της Κέιτ Μίντλετον και τα τρία παιδιά τους (τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις) στο Frogmore House, το οποίο βρίσκεται στο κάστρο του Ουίνδσορ. ανέφερε η Daily Mail. Η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η 5 μηνών κόρη της Σιένα ήταν επίσης εκεί για την επίσκεψη.

Η βασίλισσα αναμένεται να βρίσκεται στο Λονδίνο στις 14 Μαρτίου για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Επίσης, επρόκειτο να παραστεί στην υπηρεσία των ευχαριστιών για τη ζωή του πρίγκιπα Φιλίππου στις 29 Μαρτίου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Φυσικά, το μπαλκόνι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ θα χρησιμεύσει και ως κεντρικός χώρος για την ετήσια παρέλαση Trooping the Color, η οποία γιορτάζει τα τιμητικά γενέθλια της βασίλισσας τον Ιούνιο.

Με πληροφορίες από το variety