ΝΕΑ

Το Spotify κλείνει «επ’ αόριστον» το ρωσικό του γραφείο ενώ αφαιρεί περιεχόμενο που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Το Spotify έκλεισε το γραφείο του στη Μόσχα ως απάντηση στη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα περιορίσει τη δυνατότητα εντοπισμού περιεχομένου που ανήκει και διαχειρίζεται από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και λυπημένοι από την απρόκλητη επίθεση στην Ουκρανία», δήλωσε εκπρόσωπος του Spotify. «Η πρώτη μας προτεραιότητα την περασμένη εβδομάδα ήταν η ασφάλεια των εργαζομένων μας και η διασφάλιση ότι το Spotify θα συνεχίσει να λειτουργεί ως σημαντική πηγή παγκόσμιων και περιφερειακών ειδήσεων σε μια εποχή που η πρόσβαση στις πληροφορίες είναι πιο σημαντική από ποτέ».

Επιβεβαιώνοντας ότι το γραφείο της στη Μόσχα θα κλείσει «επ’ αόριστον», η πλατφόρμα ροής είπε ότι «παρέχουν ατομική υποστήριξη στο προσωπικό μας» στη Μόσχα, καθώς και στην «παγκόσμια κοινότητα Ουκρανών υπαλλήλων».

Εκτός από τον περιορισμό της δυνατότητας εντοπισμού των μέσων ενημέρωσης που σχετίζονται με το ρωσικό κράτος, η πλατφόρμα έχει επίσης αφαιρέσει όλο το περιεχόμενο από τα υποστηριζόμενα από το Κρεμλίνο καταστήματα RT και Sputnik που φιλοξενούνταν στο Spotify στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες αγορές. Επιπλέον, έχει κυκλοφορήσει έναν οδηγό στην πλατφόρμα που κατευθύνει τους χρήστες σε τοπικές πηγές «έμπιστων ειδήσεων».

Ωστόσο, το Spotify παρέχει ακόμα την πρόσβαση για τους Ρώσους χρήστες του, λέγοντας ότι πιστεύουν ότι είναι «κρίσιμο να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την υπηρεσία μας λειτουργική στη Ρωσία για να επιτρέψουμε την παγκόσμια ροή πληροφοριών».

«Εξερευνούμε πρόσθετα βήματα που μπορούμε να κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων και των ακροατών μας», καταλήγει η δήλωση.

Με πληροφορίες από το nme