ΝΕΑ

Το “Spider-Man: No Way Home” εκθρόνησε το Avatar στο Αμερικάνικο Box Office

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Κι όμως! Ο Spider-Man κατάφερε να εκθρονήσει το Avatar μόλις 2,5 μήνες από την πρεμιέρα.

Το “Spider-Man: No Way Home” είναι μια ταινία που από την πρώτη στιγμή, η επιτυχία της ήταν αναμενόμενη. Με τις φήμες να δυναμώνουν από τις αρχές του 2021, η ταινία είχε την επιτυχία στο τσεπάκι. Όσο η Marvel κράταγε κρυφή οποιαδήποτε πληροφορία, τόσο δυνάμωνε η επιθυμία του κοινού να δεί την ταινία. Από τις πρώτες ώρες τα εισητήρια έγιναν sold out ενώ στην Αμερική ένα εισητήριο για την πρεμιέρα μπορεί να κόστιζε ακόμη και 5.000 δολάρια.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας δημοσιοποίησε το κατόρθωμα της καθώς ξεπέρασε τα 760.988 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική. Έγινε πλέον η 3η καλύτερη ταινία όλων των εποχών εκθρονίζοντας το Avatar που κατείχε την θέση από το 2009. Για μερικά χιλιάδες δολάρια το Avatar έπεσε στην 4η θέση και άφησε τον Spider-Man να αναδειχτεί όπως του αρμόζει.

Την πρώτη θέση στο Box Office έχει το “Star Wars: The Force Awakens” που κυκλοφόρησε το 2015, ενώ την δεύτερη θέση κατέχει το “Avengers: Endgame” που κυκλοφόρησε το 2019.

Παγκοσμίως, ο Spider-Man έχει συγκεντρώσει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια και ακόμα δεν έχει ανοίξει η αγορά της Κίνας αφού η ταινία δεν έχει κάνει ακόμη πρεμιέρα. Βρίσκεται παγκοσμίως στην 6η θέση.