ΝΕΑ

Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή η Whitney Houston! Αυτά είναι τα 5 αγαπημένα τραγούδια του κοινού

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Η Whitney Houston ήταν μια από τις πιο αγαπητές τραγουδίστριες των 90’s. Τα κομμάτια έχουν τραγουδηθεί τις πιο ρομαντικές στιγμές και σίγουρα ακόμα και σήμερα, 10 χρόνια μετά τον θάνατο της παραμένει από τις δυνατότερες φωνές στη Μουσική.

Ως από τις πιο αγαπημένες τραγουδίστριες όλων των εποχών η Whitney Houston έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίγραφα των τραγουδιών της καθ’όλη την διάρκεια της καριέρας της.

Σαν σήμερα η Whitney Houston έφυγε από τη ζωή και εμείς για να την τιμήσουμε μοιραζόμαστε μαζί σας τα 5 αγαπημένα τραγούδια του κοινού.

1) “I Have Nothing”

To “I Have Nothing” είναι τραγούδι από την ταινία “The Body Guard”. Κυκλοφόρησε το 1992 μαζί με την ταινιά. Στιχουργοί του τραγουδιού είναι οι David Foster και Linda Thompson ενώ παραγωγός είναι επίσης ο David Foster. Το τραγούδι έκανε αμέσως επιτυχία ενώ φιγούραρε στο Νο.1 πολλών χωρών παγκοσμίως. Έγινε πλατινένιο ενώ μέχρι και σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα τραγούδια της Whitney Houston.

2) “I Wanna Dance with Somebody”

To “I Wanna Dance with Somebody” είναι τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1987 από το 2ο άλμπουμ της Whitney Houston, “Whitney “. Ήταν το βασικό κομμάτι του άλμπουμ. Το τραγούδι ήταν γραμμένο από τους George Merrill και Shannon Rubicam, από το συγκρότημα Boy Meets Girl, που είχαν ξανασυνεργαστεί με την Houston για το "How Will I Know.”

Το τραγούδι έχει γίνει 3 φορές πλατινένιο και πούλησε πάνω από 3 εκατομμύρια αντίγραφα. Για το τι πρεσβέβει μίλησε ο George Merrill λέγοντας: « Φαντάστηκα κάποιον ελεύθερο να εύχεται να βρεί κάποιο φανταστικό άτομο να αγαπήσει. Το τραγούδι δεν μοιάζει τόσο με «Θέλω να πάω στην ντίσκο και να χορέψω» όσο με «Θελώ να κάνω έναν χορό στην ζωή με τον αγαπημένο μου. Αυτή ήταν η σκέψη πίσω από το τραγούδι».

3) "Could I Have This Kiss Forever"

Το “Could I Have This Kiss Forever” είναι ένα τραγούδι Ντουέτο με τον Ισπανό τραγουδιστή Enrique Iglesias. Το τραγούδι είναι γραμμένο από την Diane Warren και παραγωγοί του ήταν οι David Foster, Mark Taylor και Brian Rawling. Ήταν, μάλιστα, μέρος του πρώτου αγγλόφωνου άλμπουμ του Enrique Iglesias, “Enrique” που κυκλοφόρησε το 1999.

Στην πραγματικότητα οι δύο τραγουδιστές δεν είχαν γνωριστεί ποτέ από κοντά και είχαν ηχογραφήσει το κομμάτι από διαφορετικά στούντιο. Η Houston, βρίσκονταν στην Γερμανία ενώ ο Iglesias στη Καλιφόρνια. Οι δύο τους τελικά γνωρίστηκαν όταν ξανα-ηχογράφησαν το τραγούδι για να κυκλοφορήσει από το Metro.

4) “All The Man That I Need”

Το “All the Man Than I Need” είναι ένα τραγούδι από το άλμπουμ “I'm Your Baby Tonight “ και κυκλοφόρησε το 1990. Το κομμάτι είχε ηχογραφηθεί αρχικά ως “All The Man I Need” από την Linda Clifford για το άλμπουμ της “I'll Keep on Loving You “. Το τραγούδι είναι γραμμένο από τον Dean Pitchford και τον Michael Gore και φιγούραρε στο Νο.1 του Billboard Hot 100 Hits. Παραμένει το 4ο καλύτερο τραγούδι στην κατάταξη.

5) “I Will Always Love You”

Είναι ίσως το πιο γνωστό τραγούδι της Whitney Houston αλλα δεν το τραγούδησε εκείνη πρώτη φορά. Το τραγούδι έγραψε κιαι τραγούδησε το 1973 η Dolly Parton και ήταν μέρος του άλμπουμ της “Jolene”. Σύμφωνα με την Dolly, το τραγούδι το έγραψε για να περιγράφει ακριβώς πως νιώθει για τον πρώην της . Δηλαδή πως «θα τον αγαπάει για πάντα αλλα πρέπει να προχωρήσει». Η ιδέα του cover της Whitney ήρθε από τον Kevin Costner που πρότεινε το τραγούδι. Η Whitney είχε προτείνει ένα άλλο κομμάτι και χαιρόμαστε που δεν την είχαν ακούσει τότε.