ΝΕΑ

Η Olivia Rodrigo παίρνεί τον τίτλο της «Γυναίκας της χρονιάς» από το Billboard

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Μετά από ένα επικό 2021, η Olivia Rodrigo θα κλείσει την πρωτοποριακή της χρονιά τον τίτλο «Γυναίκα της Χρονιάς» για το 2022.

«Το ταλέντο της ως αφηγήτριας και τραγουδοποιού έχουν κάνει την Olivia μία από τις πιο αυθεντικές και συναρπαστικές νέες καλλιτέχνες που έχουν εμφανιστεί στη σκηνή εδώ και χρόνια. Συνδέοντας με το κοινό σε πολλές γενιές μέσω συναισθηματικά φορτισμένων τραγουδιών για την απογοήτευση, τη ζήλια και την ενηλικίωση, έκανε απίστευτη επιτυχία στα chart. Είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε τη μοναδική φωνή της και τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε στους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε η Hannah Karp, διευθύντρια σύνταξης του Billboard.

Με το ρεκόρ, για ντεμπούτο single της «Drivers License», το οποίο έχει γίνει τετραπλά πλατινένιο, η Rodrigo έκανε τους θαυμαστές να τρελαθούν με την ολοκλήρωση του πρώτου της άλμπουμ, SOUR. Το άλμπουμ ονομάστηκε Νο. 1 του 2021 από τον Rolling Stone και ονομάστηκε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2021 από τους New York Times, φέρνοντάς την στην κορυφή πολλών λιστών για το τέλος της χρονιάς του Billboard, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου καλλιτέχνη του Global 200, κορυφαίο Συνολικά Νέο καλλιτέχνη, κορυφαίος Hot 100 καλλιτέχνης, κορυφαίος Hot 100 Female Artist και κορυφαίος Hot 100 τραγουδοποιός, μεταξύ άλλων.

Το SOUR σημείωσε τις περισσότερες ακροάσεις στις ΗΠΑ από γυναικείο ντεμπούτο άλμπουμ και έσπασε το ρεκόρ για το άλμπουμ με τις περισσότερες προβολές σε μια εβδομάδα από μια γυναίκα καλλιτέχνη στην ιστορία του Spotify κατά την εβδομάδα κυκλοφορίας του, με πάνω από 385 εκατομμύρια παγκόσμιες ροές. Και τα 11 κομμάτια από το άλμπουμ έχουν μπει στα 30 κορυφαία του Billboard's Hot 100, καθιστώντας τη Rodrigo την πρώτη γυναίκα καλλιτέχνη - και την τέταρτη συνολικά – που είχε στα chart ταυτόχρονα 11 ή περισσότερα τραγούδια στα 30 κορυφαία.

Με πληροφορίες από το Billboard.com