ΝΕΑ

Ο Neil Young επιστρέφει στο SiriusXM μετά την διαγραφή των τραγουδιών του από το Spotify

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Το SiriusXM επαναφέρει τον Neil Young Radio στον αέρα. Την Πέμπτη, η εταιρεία δορυφορικού ραδιοφώνου και εκπομπής ανακοίνωσε ότι το ομώνυμο show του Young θα κάνει μια δεύτερη περιορισμένη προβολή στην πλατφόρμα και θα περιλαμβάνει αποκλειστικές ιστορίες και μουσική από την πολυετή καριέρα του βετεράνου ροκ μουσικού. Οι ακροατές θα απολαύσουν ολόκληρο τον μουσικό κόσμο του εισαχθέντος στο Rock & Roll Hall of Fame, από τη σόλο μουσική του και το τελευταίο στούντιο άλμπουμ, Barn, μέχρι τις συλλογικές του προσπάθειες δίπλα στους Buffalo Springfield και Crosby, Stills, Nash Young. Οι μεταδόσεις συναυλιών και οι πληροφορίες για τα τραγούδια

θα είναι βασικό στοιχείο σε ένα κανάλι, ενώ θα κάνουν την εμφάνισή τους και διάσημοι καλεσμένοι DJ. «Όταν έχεις την ευκαιρία να παρουσιάσεις έναν εμβληματικό καλλιτέχνη που βρίσκεται ακόμα στο απόγειο της δημιουργικότητάς του, δεν διστάζεις να το ξανακάνεις», είπε σε δήλωσή του ο Steve Blatter, svp και γενικός διευθυντής μουσικού προγραμματισμού.

«Αυστηρός, γενναίος και αληθινό μουσικό σύμβολο, ο Neil Young ανήκει σε μια σπάνια κατηγορία καλλιτεχνών και μας τιμά να συνεργαστούμε μαζί του για να δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία ήχου για τους θαυμαστές του». Η απόφαση του Sirius XM να επαναφέρει το ραδιοφωνικό show του Young έρχεται αφού ο 76χρονος έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στην ομάδα διαχείρισης του στις 24 Ιανουαρίου, λέγοντας ότι επιθυμούσε να αφαιρεθεί ο μουσικός του κατάλογος από το Spotify λόγω παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια στο podcast του Joe Rogan Experience . «Μπορούν να έχουν τον Rogan ή τον Young. Όχι και τους δύο», έγραψε ο ροκ μουσικός στο μήνυμα.

Με πληροφορίες από το Billboard.com