ΝΕΑ

10 Tips να κάνουμε πιο οικολογική την καθημερινότητά μας

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο πλανήτης χρειάζεται την βοήθεια μας. Και εμείς μπορούμε μέσα από μικρές καθημερινές αλλαγές να του δώσουμε μια ανάσα. Υπάρχουν στην καθημερινότητα μας μερικές συνήθειες που καταστρέφουν το περιβάλλον σιγά-σιγά, χωρίς εμείς να το καταλάβουμε.

Το παγκόσμιο ρολόι έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια να μας τρομάζει με τον πόσο λίγο καιρό έχουμε με τον πλανήτη όπως τον ξέρουμε. Αν δεν αλλάξουμε μερικές λεπτομέρειες της καθημερινότητας μας, σε λίγο καιρό ο πλανήτης δεν θα μοιάζει με εκείνος που ξέρουμε και αγαπάμε. Γι’ αυτό θα σας δώσουμε μερικά tips για μια πιο οικολογική καθημερινότητα.

1) Να διατηρείτε κλειστές όλες τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

2) Μπορείτε να αγοράσετε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και λάμπες LED αντί για τις λάμπες πυρακτώσεως.

3) Μπορείτε να δωρίζετε τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε όπως ρούχα-παπούτσια, έπιπλα, βιβλία, κουβέρτες. Έτσι θα μειωθεί η αγορά και κατανάλωση προϊόντων που βλάπτουν το περιβάλλον.

4) Σταματήστε να αγοράζετε και να χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες. Μπορείτε να αγοράσετε τις τσάντες πολλαπλών χρήσεων των super market ή κάποια υφασμάτινη.

ecobag

5) Να αγοράζετε online εισιτήρια για τα ταξίδια σας, το σινεμά, τις συναυλίες και έτσι θα βοηθήσετε στην εξοικονόμηση του χαρτιού.

6) Μπορείτε να αγοράσετε φίλτρο βρύσης αντί να αγοράζετε τα μπουκάλια που είναι φτιαγμένα από πλαστικό.

7) Μην αφήνετε το νερό να τρέχει όταν δεν το χρησιμοποιείτε γιατί η ποσότητα νερού που χάνεται μέσα στην ημέρα είναι εξωφρενική.

8) Μπορείτε να ξεκινήσετε ανακύκλωση. Μια απλή κίνηση μπορεί να κάνει θαύματα για τον πλανήτη.

9) Μπορείτε να αγοράσετε χύμα τρόφιμα και να μειώσετε έτσι την κατανάλωση πλαστικού υλικού που βρίσκεται στις συσκευασίες.

10) Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις οδοντόβουρτες σας με εκείνες φτιαγμένες από υλικό Bamboo.

odontovourtses