ΝΕΑ

Πέντε σούπες για την ανάρρωση

Πέντε food bloggers μοιράζονται μαζί μας εύκολες συνταγές για πιάτα νόστιμα και θρεπτικά, με χρώματα και αρώματα που θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα αυτές τις δύσκολες μέρες.

Σκρολάροντας στο instagram αυτές τις μέρες είναι πιθανό να πέσετε πάνω σε κάποιο post με ένα αχνιστό μπολ και το hashtag #nationalsoupmonth. Εκτός από το ότι οι μέρες του ευνοούν την κατανάλωση σούπας, ο Ιανουάριος θεωρείται ο παγκόσμιος μήνας της, κάτι που φαίνεται να ξεκίνησε στα τέλη των ‘80s, από μια καμπάνια της αμερικάνικης εταιρείας Campbell's, που κι αν δεν έχετε γευτεί ποτέ τις συμπυκνωμένες γεύσεις της θα τη γνωρίζετε από το εμβληματικό έργο με τις κονσέρβες του Άντι Γουόρχολ.

Πρόκειται για ένα προϊστορικό τρόπο που είχε ο άνθρωπος για να τρέφεται, να αναμειγνύει υλικά με νερό και να χορταίνει. Έτσι, οι πρώτες σούπες έχουν μαγειρευτεί μέσα σε δέρματα ζώων κι έπειτα σε πήλινα αγγεία. Η λέξη σούπα έχει γαλλικές ρίζες και η λέξη «restaurant», που αρχικά σήμαινε κάτι το τονωτικό και το δυναμωτικό, διαδόθηκε και πήρε τη σημερινή της έννοια από την κίνηση που έκανε ένας Παριζιάνος να δημιουργήσει το 1765 το πρώτο μαγαζί που σέρβιρε και ειδικευόταν στις πηχτές σούπες.

Διαβάστε περισσότερα στη Lifo