ΝΕΑ

Έξι χρόνια χωρίς τον David Bowie: 10 Facts που ίσως δεν ήξερες

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο David Bowie ήταν σίγουρα ένας τραγουδιστής που έχει αγαπηθεί, θαυμαστεί και σίγουρα εμπνεύσει πολλούς νέους καλλιτέχνες. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα και ταλέντα της εποχής του που σαν σήμερα το 2016 έφυγε από τη ζωή.

Από την Madonna, στον Prince και στον Harry Styles. Είναι μερικοί μόνο από τους τραγουδιστές που έχουν βασίσει την καριέρα τους πάνω στις επηρροές του David Bowie. Υπάρχουν όμως μερικές λεπτομέρειες για την ζωή του, που ίσως δεν γνωρίζουμε. Ποιες είναι αυτές;

1) Το πραγματικό του όνομα δεν είναι David Bowie αλλα David Robert Jones. Το άλλαξε για να μην τον μπερδεύουν με τον Davy Jones των “The Monkees”.

2) Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε βρέθηκε μετά από πολλά χρόνια κρυμμένο σε μια ψωμιέρα. Το τραγούδι είναι το “I Never Dreamed” και ηχογραφήθηκε το 1963.

3) Ο David Bowie δεν είχε διαφορετικό χρώμα ματιών αλλα διεσταλμένη κόρη οφθαλμού.

Δεν ήταν λίγοι που πίστεψαν πως ο τραγουδιστής πάσχει από ετεροχρωμία ενώ στην πραγματικότητα είχε Ανισοκορία που είναι μια πάθηση που ως σύμπτωμα έχει την διεσταλμένη κόρη οφθαλμού με αποτέλσμα ο κόσμος να πιστεύει πως είχε ένα καστανό μάτι ενώ στην πραγματικότητα είχε δύο γαλανά.

4) Μια θαυμάτρια κατάφερε να κολλήσει γλειφιτζούρι στο μάτι του Bowie

Κατά την διάρκει συναυλίας στο Όσλο της Νορβηγίας, το 2004, μια θαυμάυτρια πέταξε στην σκηνή ένα γλειφιτζούρι με αποτέλεσμα να καρφώνεται στο μάτι του τραγουδιστή. Ένας άνδρας από την ομάδα του κατάφερε να το βγάλει και ο Bowie συνέχισε κανονικά την συναυλία του.

5) Ως έφηβος υπήρξε φίλος με τον Elton John και τον Peter Frampton.

6) Έκανε διαμαρτυρίες για την συμπεριφορά του κόσμου προς τους άνδρες με μακριά μαλλιά στο Λονδίνο. Πίστευε πως όποιος άνδρας είχε το θάρρος να έχει τόσο μακρύ μαλλί εκείνη την εποχή θα έπρεπε τουλάχιστον να δέχεται καλύτερη μεταχείριση και όχι τόσο άσχημη συμπεριφορά.

7) Το πρώτο του Hit, “Space Oddity” κυκλοφόρησε με το τέλειο timing καθώς μόλις 9 μέρες μετά, το BBC μετέδωσε live την προσελήνωση του Apollo 11 το 1969 κάνοντας το τραγούδι να φτάσεί αμέσως στην κορυφή.

8) Το “Space Oddity” έπαιζε μέσα στην Τέσλα που έστειλε ο Elon Musk στο φεγγάρι το 2018.

9) Ο David Bowie ήταν μεγάλος θαυμαστής του Μπόμπ Σφουγγαράκη και γι’αυτό έδωσε την φωνή του και σε έναν χαρακτήρα στη σειρά για το επεισόδιο “Atlantis Squarepantis”.

10) Μια τούφα από τα μαλλιά του Bowie πουλήθηκε για το ποσό των 18.750 λιρών, το 2016. Η τούφα αυτή βρίσκονταν σε περούκα στο μουσείο Madame Tussauds και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή βρέθηκε ο αγοραστής.