ΝΕΑ

Σαν σήμερα είχε γενέθλια ο David Bowie: ακούμε 5 αγαπημένα τραγούδια

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Τα τραγούδια του David Bowie μπορούμε να πούμε πως κυριολεκτικά μας πάνε στο φεγγάρι. Ένας καλλιτέχνης που η φήμη διέσχισε ουρανούς και θάλασσες. Τα τραγούδια του έχουν εμπνεύσει νέους τραγουδιστές και όχι μόνο για να χτύσουν την καριέρα και την ζωή τους.

Με την μουσική και τους στίχους έχουμε χορεύψει, έχουν συγκινηθεί και σίγουρα έχουμε περάσει άπειρες ώρες τραγουδώντας. Ποια τραγούδια του είναι όμως τα αγαπημένα του κοινού;

1) Heroes

Το “Heroes” κυκλοφόρησε το 1977 από το ομόνυμο άλμπουμ. Έχει γραφτεί από τον David Bowie και τον Brian Eno. Οι στίχοι είναι εμπνευσμένοι από το “Hero” από το Γερμνανικό συγκρότημα Neu!, που θαύμαζε πολύ ο Bowie με τον Eno. Η μουσική από την άλλη είναι εμπνευσμένη από το "I'm Waiting for the Man" των “The Velvet Underground”.

2) Life on Mars?

Το “Life on Mars?” κυκλοφόρησε το 1971 από το άλμπουμ Hunky Dory. Τους στίχους έχει γράψει ο Paul Anka, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από την συνεργασία του με τον Frank Sinatra. Είναι εμπνευσμένο από το γαλλικό τραγούδι "Comme d'habitude" .

3) Station to Station

Το “Station to Station” κυκλοφόρησε το 1976 από το ομόνυμο άλμπουμ. Στους στίχους μας συστήνεται η περσόνα του Bowie, the Thin White Duke ενώ είναι το τραγούδι του Bowie με την μεγαλύτερη διάρκεια. Φτάνει τα 10:14 λεπτά. Το τραγούδι το έχει γράψει ο David Bowie.

4) Ashes to Ashes

Το “Ashes to Ashes” κυκλοφόρησε το 1980 από το άλμπουμ Scary Monsters (and Super Creeps) και έγινε το δεύτερο τραγούδι του Bowie που έφτασε στο Νο.1 στην Αγγλία. Την μουσική και τους στίχους υπογράφει ο David Bowie.

5) Sound and Vision

Το “Sound and Vision” κυκλοφόρησε το 1977 από το άλμπουμ “Low”. Είναι το πρώτο single που κυκλοφόρησε από το άλμπουμ. Ηχογραφήθηκε στο Château d'Hérouville στην Γαλλία ενώ την μουσική και τους στίχους έχει γράψει ο David Bowie.