ΝΕΑ

10 Άνδρες Celebrities που ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο Άγιος Βασίλης δεν είναι μόνο ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών αλλα σίγουρα και δικός μας. Είναι ο πρωταγωνιστής των Χριστουγέννων αλλα όχι μόνο. Είναι και ο βασικός ρόλος πολλών Χριστουγεννιάτικων ταινιών. Ποίοι είναι όμως οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον Άγιο Βασίλη;

1) Tim Allen

Ο Tim Allen έπαιξε τον ρόλο του Άγιου Βασίλη στην τριλογία του**“Santa Clause”**. Οι ταινίες κυκλοφόρησαν το 1994, το 2002 και το 2006. Στην ταινία, ένας πωλητής παιχνιδιών αναγκάζεται να γίνει ο Άγιος Βασίλης γιατί έριξε καταλάθος τον ίδιο τον Άγιο από την στέγη του σπιτιού του.

2) Ed Asner

O Ed Asner έχει παίξει τον Άγιο Βασίλη σε πολλές Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Πρώτη φορά ενσάρκωσε τον άσπρογένη Άγιο στη ταινία**"The Christmas Star,"το 1986. Το 2003 επέστρεψε για την ταινία“Elf”. Έδωσε επίσης την φωνή του και στο musical“Elf: Buddy's Musical Christmas”, to 2014. Το 2013 σύμφωνα με τους θαυμαστές του ηθοποιού έπαιξε και στο"Christmas on the Bayou,"**το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το 2013.

3) Edmund Gwenn

Ο Edmund Gween πρωταγωνίστησε στην Original ταινία του**"Miracle on 34th Street", το 1947. Η ταινία ξαναγυρίστηκε το 1994 με πρωταγωνιστή τονRichard Attenborough**. Στην ταινία, λοιπόν, ο Edmund Gween παίζει τον Άγιο Νικόλα που αναγκάζεται να προσποιηθεί τον Άγιο Βασίλη σε ένα συνοικιακό μαγαζί στην Νέα Υόρκη.

4) Jim Broadbent

Ο Jim Broadbent που ίσως αναγνωρίζετε από τον ρόλο του Archmaester Ebrose στο “Game Of Thrones”, ενσάρκωσε τον ρόλο του Άγιου Βασίλη στην ταινία**“Get Santa”**.

5) Paul Giamatti

Ο Paul Giamatti δεν έπαιξε τον Άγιο Βασίλη αλλα τον αδελφό του που είχε, όμως, αναλάβει τα καθήκοντα του αδελφόυ του. Η**“Fred Claus”**, είναι μια κωμική ταινία περιπέτειας που κυκλοφόρησε το 2007.

6) Chevy Chase

Ο Chevy Chase ντύθηκε ως Άγιος Βασίλης στην ταινία**“Christmas Holidays”. Κυκλοφόρησε το 1989 ενώ πλέον ανήκει σταOld Time Classic**των Χριστουγέννων.

7) Billy Bob Thornton

Ο Billy Bob Thornton έγινε ένας όχι και τόσο Άγιο Νικόλας σε μια σκοτεινή κωμωδία με τίτλο**“Bad Santa”. Κυκλοφόρησε το 2003 και στην ταινία ο Thornton παριστάνει ένανεπαγγελματία κλέφτη**που ντύθηκε ως Άγιος Βασίλης για να μπορεί να κλέβει τα εμπορικά κέντρα όταν κλείνουν τα βράδια.

8) Tyler Perry

Ο Tyler Perry ενσάρκωσε τον αγαπημένο μας γέροντα στην 8η ταινία του**"A Madea Christmas".**Στην ταινία ο Tyler Perry πιάνει δουλεία ως Άγιος Βασίλης σε ένα εμπορικό κέντρο. Κυκλοφόρησε το 2013.

9) Kurt Russell

Ο Kurt Russell υποδήθηκε τον Άγιο Βασίλη στις ταινίες**“The Christmas Chronicles”. Οι ταινίες σε παραγωγήNetflix**κυκλοφόρησαν το 2018. Στην ταινία, ο ηθοποιός βοηθάει μερικά παιδιά, τα οποία επείδη του έσπασαν τον έλκυθρο αποφάσισαν να σώσουν τα Χριστούγεννα.

10) Leslie Nielsen

Ο Leslie Nielsen ενσάρκωσε τον Άγιο Βασίλη σε δύο ταινίες. Το**“All I Want For Christmas”κυκλοφόρησε το 1991 ενώ το“Santa Who?”**το 2000. Το “Santa Who?”, μάλιστα, είναι μια ταινία που φτιάχτηκε ειδικά για την τηλεόραση.

Οι ηθοποιοί αυτοί είναι ο λόγος που μικροι και μεγάλοι έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα του Άγιου Βασίλη. Αν δεν υπήρχαν αυτοί ο αγαπημένος μας γέροντας θα ήταν στην φαντασία μας ή στα φύλλα κάποιου παραμυθιού.