ΝΕΑ

Πέντε Ταινίες που πρωταγωνιστής είναι ο Άγιος Βασίλης!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο Άγιος Βασίλης είναι σίγουρα το «σήμα κατατεθέν» των Χριστουγέννων. Ο παππούλης με την λευκή γενιάδα είναι σίγουρα ο αγαπημένος μας από όταν είμασταν μικρά παιδιά. Όλοι ανυπομονούσαμε να ξυπνήσουμε και να δούμε τα δώρα κάτω από το δέντρο. Οι ταινίες με τον Άγιο Βασίλη είναι το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο έθιμο. Σε ποιες όμως από αυτές τις ταινίες πρωταγωνιστής είναι ο Άγιος Βασίλης;

1) “The Santa Clause”

Ένας διαζευμένος πατέρας, είναι υπεύθυνος για τον γιό του της παραμονή των Χριστουγέννων. Όλα ήταν τέλεια, μέχρι που ο πατέρας καταλάθος σκοτώνει έναν άνδρα, ντυμένο με στολή Άη Βασίλη και ξαφνικά μεταφέρεται στον Βόρειο Πόλο. Εκεί τα ξωτικά του εξηγούν πως πρέπει να πάρει το ρόλο του Άη Βασίλη μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα. Στην αρχή, νομίζει πως ονειρεύεται, μέχρι που αρχίζει να παίρνει κιλά και να φυτρώνει ένα παράξενο λευκό μούσι. Η γιορτινή, αυτή, ταινία διατίθεται για παρακολούθηση από το Apple TV.

2) «Τα Χρονικά των Χριστουγέννων»

Δύο αδέλφια χαλάνε καταλάθος το έλκηθρο του Άη Βασίλη και περνούν μια ολόκληρη νύχτα προσπαθώντας να σώσουν τα Χριστούγεννα. Φυσικά μαζί τους και ξύπνιος δεν θα μπορούσε να λείπει ο αγαπημένος μας Άγιος. Η ταινία είναι παραγωγής Netflix, απ’όπου μπορούμε και να την παρακολουθήσουμε.

3) «Εκπαιδευόμενος Άγιος Βασίλης»

Δύο ιδιαίτερα ξωτικά έρχονται από τον Βόρειο Πόλο για να εκπαιδεύσουν τον Άγιο Βασίλη, αλλα ο εκλεκτός είναι ένα γκρινιάρης που σιχαίνεται τα Χριστούγεννα. Η Ταινία είναι διαθέσιμη στo Netflix.

4) “Miracle on 34th Street” («Το θαύμα της 34ης οδού»)

Το παραμύθι έχει να κάνει με τον Κρίς Κρίνγλ, έναν παππούλη που νομίζει πως είναι ο Άη Βασίλης. Μετά από μια περέλαση την παραμονή της ημέρας των ευχαριστειών, προσλαμβάνεται από ένα κατάστημα παιχνιδιών για να κάνει τον Άη Βασίλη και να φωτογραφίζεται μαζί με τα παιδάκια. Υπεύθενη πωλήσεων στο κατάστημα είναι η Ντόρις Γουόκερ, μια μητέρα που έχει χάσει την πίστη της στα Χριστούγεννα και έχει μεταφέρει αυτή την απογοήτευση της στην κόρη της, Σούζαν. Όταν ο Κρις έρχεται σε επάφη με την μικρή, προσπαθεί να της αλλάξει γνώμη και να την κάνει να δεί τα Χριστούγεννα όπως ένα μικρό παιδί. Να την κάνει να αγαπήσει τα Χριστούγεννα, όπως εκείνος. Η Ταινία είναι διαθέσιμη στην Apple TV.

5) “All I Want For Christmas (Εμείς και ο Άη Βασίλης)”

Η γιορτή των Χριστουγέννων πλησιάζει και Έθαν μαζί με την αδελφή του, Χέιλι φτιάχνουν τη λίστα με τα δώρα που θέλουν από τον Άγιο Βασίλη. Δεν μπορούν να έχουν, όμως, αυτό που πραγματικά επιθυμούν με όλη τους την καρδία. Κι αυτό είναι ένα να φέρουν ξανά κοντά τους χωρισμένους γονείς τους, για να ζήσουν όλοι μαζί σαν μια αγαπημένη οικογένεια. Η Ταινία είναι διαθέσιμη στην Apple TV.

Ξέρουμε πως αγαπάτε τον Άγιο Βασίλη. Το ίδιο κάνουμε και εμείς. Μπορείτε, λοιπόν, φέτος αντί να περιμένετε να περάσουν οι μέρες για να δείτε στην τηλεόραση τις αγαπημένες σας ταινίας, δείτε τις από πριν. Νιώστε το πνέυμα των Χριστουγέννων λίγο νωρίτερα και που ξέρετε; Μπορεί ο Άγιος Βασίλης να σας αφήσει και εσάς ένα δωρό κάτω από το δέντρο…