ΝΕΑ

Χρόνια Πολλά Άννα! Όσα δεν γνωρίζεις για την Άννα Βίσση

Από την ομάδα του Soundis

Η Άννα Βίσση, είναι η απόλυτη σταρ. Μετρά πάρα πολλές επιτυχίες στο ιστορικό της ενώ δεν έχει σταματήσει ποτέ να απασχολεί τα μέσα είτε για τα τραγούδια, είτε για τις σχέσεις της, την εμφάνισή της ή τις συνεργασίες της. Πολλοί και πολλές ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να αντιγράψουν τη μουσική και το στιλ της, αλλά παραμένει μοναδική.

Πάμε λοιπόν παρακάτω, να κάνουμε μία ανασκόπηση στη ζωή της.

1. Η Άννα Βίσση γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1957 στην Πύλα της Λάρνακας. Έχει μία κόρη την Σοφία Καρβέλα από τον γάμο της με τον Νίκο Καρβέλα.

2. Πέρα από τραγουδίστρια, παρουσιάστρια και ηθοποιός έχει υπάρξει και ραδιοφωνική παραγωγός κάνοντας την εκπομπή «Τα κορίτσια είναι άτακτα», στο τότε Ant1 Radio.

3. Στην αρχή ερμήνευε τραγούδια με έντεχνο ύφος, αλλά μετά την γνωριμία της με τον Νίκο Καρβέλα πήρε την κατεύθυνση της pop.

4. Υπήρξε η πρώτη που χρησιμοποίησε χειλόφωνο και που εισήγαγε τα show και τις ιπτάμενες εμφανίσεις στα νυχτερινά μαγαζιά.

5. Η πρώτη της συμμετοχή στη Eurovision ήταν το 1978, έχοντας λάβει μέρος στον ελληνικό τελικό με δύο συμμετοχές που ισοψήφησαν. Εν τέλει, δεν εκπροσώπησε τη χώρα μας, καθώς υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των συνθετών. 2 χρόνια μετά, το 1980 συμμετείχε ξανά μαζί με το συγκρότημα ‘Επίκουροι’ και το τραγούδι «Ωτοστόπ». Η θέση που πήρε ήταν η 13 η . Ύστερα, το 2006 όπου ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Αθήνα η τραγουδίστρια εκπροσώπησε ξανά την Ελλάδα με το «Everything» και έλαβε την 9η θέση.

6. Κάποιες από τις σχέσεις της –όσο και αν την έχουμε όλοι συνυφασμένη με τον Νίκο Καρβέλα- ήταν ο Δώρος Γεωργιάδης, ο Κώστας Τουρνάς, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο Απόστολος Γκλέτσος, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Κώστας Φραγκολιάς και ο Χρήστος Ψωμόπουλος.

7. Έχει τραγουδήσει για 10 διαφορετικά μέρη: Ελλάδα, Κύπρο, Θιβέτ, Βατερλώ, Βενετία, Αάχεν, Νέα Φιλαδέλφεια, Κυκλάδες, Κυψέλη, Λονδίνο.

8. Θαυμάστρια της έχει κάνει το πρόσωπο της τατουάζ στην μέση της, γεγονός που τη σόκαρε!

9. Το 2010 έκανε ένα ταξίδι στην Κένυα, έχοντας λάβει πρόσκληση από τον Μητροπολίτη Κένυας Μακάριο και το Ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά», με σκοπό να δημιουργήσει ένα ορφανοτροφείο. Μέσα από αυτό το ταξίδι έχει δηλώσει πως ξαναγεννήθηκε!

10. Έχει κάνει συνεργασίες πέραν των Ελλήνων και με πολλούς ξένους καλλιτέχνες. Κάποιοι από αυτούς είναι : ο Chris Cornell, Dave Stewart, Gloria Gaynor, James Blunt, Patrick Leonard, Conchita Wurst, Emir Kustrurica.

Παρακάτω ακολουθεί η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στην Αννίτα Πάνια