ΝΕΑ

Στολισμοί με λαμπιόνια από όλο τον κόσμο

Από τον Γιώργο Μήτση

Τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο δεν γιορτάζονται και τόσο διαφορετικά αλλά η πρωτοτυπία στην διακόσμηση δίνει και παίρνει. Διάφορες χώρες στον κόσμο δημιουργούν υπερθεάματα από λαμπιόνια που σε κάνουν να τα χαζεύεις και να απορείς με την εφευρετικότητα τους.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

xmas

Η Νέα Υόρκη είναι κατεξοχήν ο ηγέτης της διακόσμησης και της φινέτσας όσον αφορά τα Χριστούγεννα. Μία βόλτα κοντά στην Time Square κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων θα σου χαρίσει ένα μοναδικό υπερθέαμα από λαμπιόνια.

Σύδνεϋ, Αυστραλία

xmas

Λίγο διαφορετικά Χριστούγεννα από αυτά που ξέρουμε εμείς. Καλοκαίρι, παραλία και surf είναι οι παραδοσιακές γιορτές για τους Αυστραλούς. Αλλά στο decoration δεν μπορούμε να τους αμφισβητήσουμε. Μια πολύχρωμη κατασκευή με φωτάκια που αγκαλιάζει γλυκά τον νυκτερινό καλοκαιρινό ουρανό είναι απλά ένα όνειρο.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

xmas

Στις γιορτές είναι όμορφο να ταξιδεύεις με το αμάξι ακόμα και με τα ΜΜΕ και να βλέπεις τους δρόμους της πόλης σου στολισμένους. Στον Λονδίνο αυτή η κατασκευή από λαμπάκια που δημιουργούν αγγέλους στον ουρανό, δεν σε κάνει μόνο να απορείς με την εφευρετικότητα αλλά να χαζεύεις μαγεμένος τον παγωμένο νυκτερινό ουρανό.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

xmas

Η Βουδαπέστη είναι ένας εκπληκτικός οικονομικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου αλλά ιδίως για τα Χριστούγεννα. Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου θα δεις διάφορα στολισμένα δέντρα. Αυτό που κάνει το σκηνικό τόσο ιδιαίτερο είναι το λευκό ψυχρό φώς.

Βιέννη, Αυστρία

xmas

Η Βιέννη είναι ένας ονειρικός προορισμός. Η αυστηρή κλασική αρχιτεκτονική του σε συνδυασμό με τις γιορτές κάνει αυτή την πόλη υπέροχη. Το πελώριο φουντωτό δέντρο στην μέση της πλατείας ντυμένο με πολλά φωτάκι κάνει το σκηνικό μοναδικό.