ΝΕΑ

10 Διασκευές Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών

Aπό την Γεωργία Θεοδωρίδου

Πολλές φορές έχουμε πιάσει τους εαυτούς μας να τραγουδάμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ανεξαρτήτου εποχής. Αφού όμως πλησιάζουν οι μέρες, ας απολαύσουμε δέκα διασκευές κλασικών, χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

1. «The Christmas Song»- Christina Aguilera

To 1946, ο Nat King Cole έγινε ο πρώτο καλλιτέχνης που ηχογράφησε το “The Christmas Song”, παρόλο που το τραγούδι είχε γραφτεί από διαφορετικό τραγουδιστή, τον Mel Torme.

2. «jingle Bells»- Frank Sinatra

Το “Jingle Bells” είναι ένα από τα πιο γνωστά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που μικροί και μεγάλοι σε όλον τον κόσμο το τραγουδούν. Το τραγούδι αυτό γράφτηκε από τον James Lord Pierpont και δημοσιεύτηκε το 1857. Δεν έχει καμία σχέση με τα Χριστούγεννα, αλλά το συνδύασαν με την Χριστουγεννιάτικη μουσική τις δεκαετίες 1860-1870 και ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1889.

3. « I Wish It Could Be Christmas Everyday»- Leona Luis

Το « I Wish It Could Be Christmas Everyday» ηχογραφήθηκε από το Βρετανικό συγκρότημα Wizzard. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο του 1973. Παρά την δημοτικότητα του τραγουδιού, δεν έχει φτάσει ψηλότερα από το νούμερο τέσσερα στο UK Singles Chart, μια θέση που κατέλαβε για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, από τον Δεκέμβριο του 1973 έως τον Ιανουάριο του 1974.

4. «White Christmas»- Michael Bublé - (ft. Shania Twain)

Το “White Christmas” είναι τραγούδι του Irving. Το τραγούδι γράφτηκε για το μιούζικαλ «Holiday Inn», που κυκλοφόρησε το 1942. Επίσης, κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού στα 15 α Academy Awards.

5. Justin Bieber – ‘Santa Clause Is Coming To Town’

Το «Santa Claus Is Comin to Town» γράφτηκε από τους J. Fred Coots και Haven Gillespie. Ηχογραφήθηκε από τον Χάρι Ρέσερ και το συγκρότημα του στις 24 Οκτωβρίου 1934. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, το τραγούδι ακούστηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Έντι Κάντορ και αμέσως έγινε επιτυχία, αφού έγιναν πάνω από 500.000 αντίγραφα παρτιτούρας παραγγελίες και περισσότεροι από 30.000 δίσκοι πουλήθηκαν μέσα σε 24 ώρες.

6. «I will be home for Christmas»- Demi Lovato

Το «I will be home for Christmas» ηχογραφήθηκε από τον Bing Crosby το 1943 και εκτοξεύτηκε στα charts, με στίχους της Kim Gannon και μουσική του Walter Kent . Μιλά για έναν στρατιώτη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος γράφει ένα γράμμα στην οικογένειά του για να τον περιμένουν σπίτι τα Χριστούγεννα. Όμως στο μελαγχολικό τελευταίο στίχο, ο στρατιώτης τραγουδά: I’ll be home for Christmas, if only in my dreams.

7. TLC “Sleigh Ride”

Το «Sleigh Ride» είναι ένα πρότυπο ορχήστρας, το οποίο συνέθεσε ο Leroy Anderson. Το πρότυπο ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 1948. Οι αρχικές ηχογραφήσεις ήταν ορχηστρικές εκδόσεις. Οι στίχοι γράφτηκαν από τον Mitchell Parish, το 1950.

8. «Christmas Will Really Be Christmas» – Black Pumas

Το «Christmas will Really Be Christmas» γράφτηκε από τον James Alexander και τον Ben Raleigh και το 1967 κυκλοφόρησε με τον χριστουγεννιάτικο δίσκο του Lou Rawls, «Merry Christmas Ho! Ho! Ho».

9. «A Dreamer’s Holiday» – Julien Baker

Το «A Dreamer’s Holiday» γράφτηκε από τις Kim Gannon και Mabel Wayne, καθώς και κυκλοφόρησε το 1949.

10. «Last Christmas»- Wham!

To «Last Christmas» γράφτηκε από τον Τζορτζ Μάικλ, το 1984. Το τραγούδι έφτασε το νούμερο ένα και νούμερο δύο σε επτά χώρες.