ΝΕΑ

5 Αγαπημένα Rock συγκροτήματα που έχουν τραγουδήσει μεγάλες Χριστουγεννιάτικες επιτυχίες

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Μπορεί να τα Rock συγκροτήματα να με το πρώτο άκουσμα των τραγουδιών τους να μην μας φαίνονται λάτρες των Χριστουγέννων. Ωστόσο, υπάρχουν 5 πολύ διάσημα συγκροτήματα που όχι μόνο έβγαλαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλα έγιναν και μεγάλες επιτυχίες.

1) U2 - Christmas (Baby Please Come Home)

Το τραγούδι κυκλοφόρησε από τους U2 το 2004, στο άλμπουμ “The Complete U2”. Ενώ έγινε μεγάλη επιτυχία από το συγκρότημα, το κομμάτι ήταν μια διασκευή του τραγουδιού από την Darlene Love. To Original κομμάτι είχε κυκλοφορήσει το 1963 από το άλμπουμ “A Christmas Gift for You”.

2) Bon Jovi - Blue Christmas

Το τραγούδι “Blue Christmas” κυκλοφόρησε το 2001 από το άλμπουμ “A Very Special Christmas 5”. Το άλμπουμ αυτό είναι το 5ο από την σειρά άλμπουμ “A Very Special Christmas”, τα οποία είναι θεματικά. Κυκλοφόρησαν για την υποστήριξη του έργου των Παραολυμπιακών Αγώνων. Πολλά από τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν Live στην Ουάσινγκτον το 2000, σε μια συναυλία που παρουσίαζε ο τότε Πρόεδρος των Η.Π.Α Bill Clinton και η σύζυγος του Hillary Clinton.

3) Queen - Thank God It’s Christmas

Ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1984 από το άλμπουμ “The Works”. Το κομμάτι γράφτηκε από τον κιθαρίστα Brian May και τον ντράμερ Roger Taylor. Υπήρξε μέρος του άλμπουμ “Queen's Greatest Hits III” που κυκλοφόρησε το 1999.

4) Coldplay - Christmas Lights

Το “Christmas Lights”, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2010 ενώ το κομμάτι το έγραψε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Chris Martin. Το τραγούδι δέχτηκε αμέσως καλές κριτικές ενώ κυκλοφόρησε απευθείας σε ηλεκτονική μορφή, ώστε ο κόσμος να μπορεί κατευθείαν και άμεσα να το κατεβάσει στα κινητά ή τα τάμπλετ.

5) The Beach Boys - Little Saint Nick

Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1964 από το Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ τους, το “ The Beach Boys' Christmas Album”. Έχει γραφτεί από τον Brian Wilson και τον Mike Love. Είναι ένα θεματικό κομμάτι σε στυλ Χριστουγεννιάτικο- Hod Rod, δηλαδή τραγούδι ειδικά γραμμένο και ηχογραφημένο για ταξίδι με αυτοκίνητο. Γνωστό και ως Car Song.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να διευρύνουμε τους μουσικούς μας ορίζοντες και φέτος τα Χριστούγεννα να ακούσουμε και τραγούδια από Rock συγκροτήματα. Στην λίστα των εορτών μας ας προσθέσουμε 5 νέα τραγουδάκια που θα γλυκάνουν λίγο παραπάνω τις γιορτές μας.