ΝΕΑ

Οι 10 Καλύτερες Παιδικές Χριστουγεννιάτικες Ταινίες

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες, αλλα ειδικότερα οι παιδικές θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Με αυτές μεγαλώσαμε, και συνεχίζουν να μεγαλώνουν ακόμη παιδιά. Είτε είναι παλιές ταινίες ή και πιο καινούργιες, το μόνο σίγουρο είναι πως και φέτος θα ανυπομονούμε να δούμε τις παρακάτω 10 ταινίες.

1) «Barbie και το πνεύμα των Χριστουγέννων»

Αν σας αρέσει η Ιστορία του Σκούρτζ, αυτή η παιδική ταινία θα αρέσει σίγουρα όχι μόνο στα παιδιά σας αλλα και σε εσάς τους ίδιους. Η ιστορία ξεκινάει με την νεαρή Ίντεν Στάρλινγκ, μια τραγουδίστρια της Όπερας που όπως στο επάγγελμα, έτσι και στη ζωή, ήταν ντίβα. Φερόταν άσχημα στους υπαλλήλους της, στους άγνωστους αλλα και στην κολλητή της φίλη που γνωρίζει από μικρή. Όλα αλλάζουν όταν την παραμονή Χριστουγέννων, της εμφανίζονται 3 πνεύματα. Του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, για να την κάνουν να δεί πόσο λάθος και άδικη είναι συμπεριφορά της προς τους ανθρώπους που την αγαπούν και όχι μόνο. Μπορεί να παρακολουθήσετε την ταινία μέσω της πλατφόρας του Apple TV.

2) «Το Πολικό Εξπρές»

Σε αυτό το τρυφερό παραμύθι, η πίστη ενός παιδιού στο πνεύμα των εορτών αναγεννιέται όταν ταξιδεύει με τρένο μέχρι τον Βόρειο πόλο την παραμονή των Χριστουγέννων για να γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη. Αυτή την οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω της πλατφόρμας του Netflix.

3) “The Grinch” (2018)

Με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey, η αρχική ταίνια έκανε και συνεχίζει να κάνει μεγάλη επιτυχία. Η ταινία μετατράπηκε σε κινούμενα σχέδια να μπορούν να την απολαύσουν και οι μικροί μας φίλοι. Όλα ξεκίνησαν,λοιπόν, όταν ο Grinch αποφάσισε να κλέψει τα Χριστούγεννα από το Χούβιλ, αλλα μια χειρονομία καλοσύνης από την Σίντι Λου Χου και την οικογένεια της, κάνουν την καρδιά του να λιώσει.

4) «Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων»

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας εγωιστής ταχυδρόμος κι ένας μοναχικός παιχνιδοποιός γίνονται αναπάντεχα φίλοι και χαρίζουν το πολυπόθητο χαμόγελο που απουσιάζει από μια ψυχρή, σκοτεινή μικρή πόλη. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix. Κέρδισε 7 βραβεία Annie συμπεριλαμβανομένου αυτού της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, ενώ με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε και στα Bafta και με μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ.

5) «Πεντάμορφη και το Τέρας: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα»

Μια ταινία που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά αλλα και οι γονείς που την είδαν και λάτρεψαν. Η κυρία Ποτς διηγείται για ακόμη μια φορά μια «ιστορία παλιά σαν το χρόνο», τότε που κάποια Χριστούγεννα έγιναν σκοτεινά και μελαγχολικά, γιατί ένας μαγεμένος αυλός έβαλε το χεράκι του για να χωρίσουν η Πεντάμορφη και το Τέρας. Μόνο ένα γιορτινό θαύμα μπορούσε να σταματήσει αυτό το κακό. Με πανέμορφα τραγούδια και ονειρεμένες εικόνες, αυτή η ιστορία θα ζεστάνει τις καρδιές σας και τα Χριστούγεννα θα γίνουν ακόμα πιο μαγικά. Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime αλλα και στο Apple TV.

6) «Μια φορά και έναν καιρό ήταν τα Χριστούγεννα του Micky Mouse»

Η ταινία δείχνει τον αγαπημένο σε όλους Micky Mouse, ο οποίος μας εξιστορεί 3 Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες της γνωστής παρέας. Για πρώτη φορά βλέπουμε τουυς φίλους του Micky Mouse, και όχι μόνο σε μια ταινία μεγάλου μήκους. Την ταινία μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Amazon Prime.

7) «Ψυχρά και Ανάποδα: Η περιπέτεια του Όλαφ»

Μπορεί η ταινία να είναι μικρού μήκους και να διαρκεί μόνο 21 λεπτά, ωστόσο, αξίζει να την δούμε. Όταν όλη η Αρεντέλα αδειάζει λόγω των εορτών, η Άννα και η Έλσα καταλαβαίνουν πως δεν έχουν καμία οικογενειακή, Χριστουγεννιάτικη παράδοση. Τότε ο Όλαφ αποφασίζει να τις βοηθήσει με μια αποστολή ώστε να φέρει στο παλάτι όσες περισσότερες παραδόσεις μπορεί για να σώσει τα Χριστούγεννα. Μπορείτε φυσικά να την παρακολουθήσετε στο Apple TV.

8) «Τα Χρονικά των Χριστουγέννων»

Δύο αδέλφια χαλάνε καταλάθος το έλκηθρο του Άη Βασίλη και περνούν μια ολόκληρη νύχτα προσπαθώντας να σώσουν τα Χριστούγεννα. Φυσικά μαζί τους και ξύπνιος δεν θα μπορούσε να λείπει ο αγαπημένος μας Άγιος. Η ταινία είναι παραγωγής Netflix, απ’όπου μπορούμε και να την παρακολουθήσουμε.

9) «Τα Χριστούγεννα της Άντζελα»

Η ταινία είναι χρονολογήμένη την δεκαετία του 1910 και μιλάει για την Άντζελα και την οικογένεια της που επισκέπτονται μια εκκλησία. Σε αυτή την ταινία μικρού μήκους, η μικρή Άντζελα μόλις μπαίνει στην εκκλησία της έρχεται μια λαμπρή ιδέα. Μια συγκινητική ιστορία βασισμένη στα παραμύθια του Φράνκ Μάκ Κόρτ. Μπορείτε να δείτε την ταινία στην πλατφόρμα του Netflix.

10) “Alien XMAS”

Ένα νεαρό ξωτικό περνά έναν μικρό εξωγήινο για Χριστουγεννιάτικο δώρο. Αυτό όμως που δεν γνώριζε ήταν πως ο εξωγήινος σχεδίαζε να καταστρέψει την βαρύτητα της Γης και να κλέψει τα δώρα. Μια υπέροχη ταινία κινουμένων σχεδίων που είναι διαθέσιμη για παρακολούθηση από το Netflix.

Τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα μια εποχή αφιερωμένη στα παιδιά και τα όνειρα τους. Μια ταινία την παραμονή πριν δούν τα δώρα του Άγιου Βασίλη κάτω από το δέντρο είναι μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση που θα μπορούσε να έχει έχει παιδί αλλα και μια παράδοση που μπορεί να δημιουργηθεί.