ΝΕΑ

Πέντε φορές που η Mariah Carey απέδειξε ότι είναι η Βασίλισσα των Χριστουγέννων!

Από την ομάδα του Soundis

Η Mariah Carey είναι αδιαμφισβήτητα η Βασίλισσα των Χριστουγέννων! Εδώ και χρόνια μας χαρίζει μοναδικές επιτυχίες, οι οποίες μας βάζουν στο πνεύμα των εορτών και μας δημιουργούν συναισθήματα χαράς και νοσταλγίας. Τα τραγούδια της είναι γνωστά σε όλο τον πλανήτη και εκείνη όχι μόνο φαίνεται να το απολαμβάνει αλλά και να μη σταματά!!

1. All I want for Christmas is you

Είναι αν το πιο αγαπημένο και πλέον εμβληματικό τραγούδι των Χριστουγέννων. Το έγραψε η ίδια η Mariah Carey σε μόλις 15 λεπτά μαζί με τον Γουόλτερ Αφανάσιεφ, το 1994. Η δημοτικότητα του είναι απίστευτη και βρίσκεται σταθερά στην κορυφή του Billboard Holiday 100. Πάμε λοιπόν να δούμε λοιπόν μερικά facts για τον Χριστουγεννιάτικο ύμνο.

 Η Mariah κατέκτησε 3 ρεκόρ γκίνες για το τραγούδι, λόγω της επιτυχίας του.

 Έχει σπάσει το ρεκόρ του Spotify.

 Το τραγούδι βρίσκεται στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων «All I want for Christmas is you» που πρωταγωνιστεί η ίδια η τραγουδίστρια ως νεαρό κορίτσι.

2. Oh Santa!

Ένα τραγούδι που εξίσου έχει γράψει η ίδια η τραγουδίστρια. Στους στίχους η Mariah κάνει έκκληση στον Άγιο Βασίλη να φέρει πίσω τον αγαπημένο της. Ακόμα, το single ακούστηκε στο φινάλε της σειράς «A Christmas Melody» και συγκίνησε ιδιαίτερα το κοινό. Στις 4 Δεκεμβρίου του 2020 το έκανε recover μαζί με την Ariana Grande και τη Jennifer Hudson.

3. O Holy night

Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από γαλλικό ποίημα του Placide Cappeau. Η ιστορία του είναι ότι σε μία μικρή πόλη της Γαλλίας εγκαινίασαν ένα καινούργιο εκκλησιαστικό όργανο. Για να γιορτάσει το γεγονός ο ιερέας της ενορίας ζήτησε από έναν ποιητή να γράψει ένα χριστουγεννιάτικο ποίημα. Έτσι και έγινε! Το τραγούδι διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες κάθε είδους μουσικής, αλλά στα αυτιά μας έχει μείνει από την βασίλισσα των Χριστουγέννων. Πλέον θεωρείται ένα κλασικό τραγούδι των εορτών και οι χορωδίες το τιμούν συχνά.

4. Christmas (baby please come home)

Το συγκεκριμένο single ερμηνεύτηκε πρώτα από την Darlene Love και στη συνέχεια το διασκεύασε η Mariah Carey για το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1994. Ενώ ακόμα το έχει πει και η Cher. Το κύριο θέμα του είναι η επιθυμία μίας γυναίκας να επιστρέψει το έτερον ήμισυ σπίτι για να περάσουν μαζί τις διακοπές.

5. Fall in love at Christmas

Η αγαπημένη μας τραγουδίστρια δεν μας άφησε ούτε φέτος παραπονεμένους! Μαζί με τον Khaled και τον Kirk Franklin δημιούργησαν την τέλεια r&b μπαλάντα. Σε αυτή τη δουλειά συμμετέχουν και φωνές από χορωδία που έχουν εμπνευστεί από τα γραφόμενα του Ευαγγέλιού. Δεν έχει πολύ καιρό που έχει κυκλοφορήσει το κομμάτι, αλλά ήδη έχει αγαπηθεί αρκετά.