ΝΕΑ

Πέντε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που κυκλοφόρησαν φέτος

Από την Ελίνα Λέζου

Μπορεί τη περίοδο των εορτών να έχουμε συνηθίσει να ακούμε ένα συγκεκριμένο playlist αλλά μία ανανέωση πάντα είναι ευπρόσδεκτη. Εφόσον λοιπόν, τα Χριστούγεννα είναι εμπορική γιορτή, οι καλλιτέχνες εξακολουθούν και «βγάζουν» εμπορικά, αλλά με διαχρονικές προοπτικές τραγούδια.

1. Mariah Carey, Khalid, Kirk Franklin-Fall in love at Christmas

Η βασίλισσα των Χριστουγέννων έκανε το come back της. Μαζί με τον Khalid και τον Franklin δημιούργησαν μία r&b μπαλάντα. Συμμετέχει και χορωδία η οποία έχει εμπνευστεί από όσα γράφονται στο Ευαγγέλιο. Το τραγούδι δεν έχει πολύ καιρό που έχει κυκλοφορήσει αλλά όπως φαίνεται μέχρι στιγμής αποσπά πολύ καλές κριτικές.

2. Michael Buble- Its begging to look a Lot like Christmas

O Michael Buble επέλεξε να κάνει μία διασκευή ενός παλιού του τραγουδιού το οποίο όταν πρωτό-βγήκε πούλησε 16 εκατομμύρια αντίτυπα. Μέσω του video-clip του μας γυρνάει στη δεκαετία του ’50 με τον ίδιο να περπατά στο στολισμένο σπίτι του. Αυτό γίνεται μέσω μίας πιο παλιακής τηλεοπτικής μετάδοσης, που ξυπνά πολλές μνήμες.

3. Kelly Clarkson-Christmas isn’t cancelled

Η τραγουδίστρια μπήκε πολύ νωρίς στο Christmas mood. Από τον Οκτώβριο του 2021 κυκλοφόρησε το νέο της Χριστουγεννιάτικο single. Η ίδια μάλιστα είπε «Ο σκοπός μου που επέλεξα αυτό το στίχο για τίτλο αυτού του έργου, ήταν να αναδείξω την αίσθηση της πραγματικότητας σε πολύ διαφορετικά συναισθηματικά μέρη, όταν έρχονται τα Χριστούγεννα». Ακόμα συνέχισε: «κάθε χρόνο μπορεί να έχετε νέο αγαπημένο ανάλογα με το που βρίσκεστε στη ζωή σας, αλλά ενώ η αλλαγή μπορεί να είναι απρόβλεπτη, δεν υπάρχει καλύτερη εποχή του χρόνου για να εμφυσήσετε την ελπίδα στη ζωή κάποιου και να αφήσετε τη πιθανότητα να περιπλανηθεί».

4. Kelly Clarkson, Ariana Grande-Santa Can’t you hear me

Στο ίδιο άλμπουμ με το προηγούμενο τραγούδι συμπεριλήφθηκε και το “Santa, can’t you hear me”. Εδώ αναφέρεται πόσο διαφορετικές μπορεί να είναι οι διακοπές των ανθρώπων ανάλογα με το τι στάδιο βρίσκεται κανείς στη ζωή του. Είναι ένα πολύ χαρούμενο single από δύο πολύ ξεχωριστές φωνές.

5. Shawna Edwards, Angie Killan-When we seek him

Ένα φετινό τραγούδι με τη συμμετοχή παιδιών που περνά ένα πολύ δυνατό μήνυμα. Η Angie Killan είπε συγκεκριμένα: «Πριν από ένα χρόνο σκεφτόμουν τους σοφούς και πόσο μακριά και πολύ ταξίδεψαν για να περάσουν λίγο χρόνο με τον γιο του Χριστού. Και έτσι μου ήρθαν τα λόγια του τραγουδιού στο μυαλό». Τα παιδιά στο Music video γράφουν σε αστεράκια κάποιες επιθυμίες και την ανάγκη για έναν σωτήρα και τα αφήνουν στα δέντρα. Μία από τις πιο ωραίες απαντήσεις ήταν να «είμαστε ευγενικοί άνθρωποι».