ΝΕΑ

Οι 5 πιο εμπορικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών

Από Γεωργία Θεοδωρίδου

Οι μέρες πλησιάζουν για τα Χριστούγεννα και επιβάλλεται ένα σαββατόβραδο να απολαύσουμε μία ή και περισσότερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους μας. Ταινίες που έχουν κάνει «πάταγο» και έχουν σπάσει «ταμεία», παγκοσμίως. Ποιες είναι αυτές;

1. «Home Alone» (1980)

Αδιαμφισβήτητα πρωταθλητής των Χριστουγεννιάτικων ταινιών είναι το «Home Alone» του 1980, που όλοι γνωρίσαμε τον Μακόλει Κάλκιν ως τον μικρό Kevin. Μία ταινία που οι εισπράξεις της έφτασαν τα 285.761.243 δολαρίων.

Υπόθεση: Ένας οκτάχρονος ταραχοποιός πρέπει να προστατεύσει το σπίτι του, από ένα ζευγάρι διαρρηκτών όταν κατά λάθος μένει μόνο του από την οικογένειά του, κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

2. The Grinch (2018)

Η δεύτερη πιο εμπορική χριστουγεννιάτικη ταινία, που έχει εισπράξεις 224.217.865 δολαρίων στην Αμερική και 511 εκ. διεθνώς, με τους κριτικούς να την παρουσιάζουν ως την ιδανική ταινία «για παιδιά και ενήλικες που δεν αντέχουν άλλο τα θυμωμένα, διαβολικά τέρατα παλαιότερων ταινιών» είναι το «The Grinch».

Υπόθεση: Ένας γκρινιάρης Grinch (με την φωνή του Benedict Cumberbatch) σχεδιάζει να καταστρέψει τα Χριστούγεννα, για το χωριό Whoville.

3. The Polar Express (2004)

Με πολύ καλές κριτικές, όπως το περιοδικό TIME που έγραψε «δεν μπορείς παρά να παραδοθείς στο σοκ και την ομορφιά αυτής της τεράστιας ταινίας» που εισπρακτικά έφτασε τα 186.493.472 δολάρια, το «The Polar express» είναι μέσα στις top5 πιο εμπορικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες, παγκοσμίως!

Υπόθεση: Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα νεαρό αγόρι ξεκινά μια μαγική περιπέτεια στον Βόρειο Πόλο με το Polar Express, ένα ταξίδι που του μαθαίνει για τη φιλία, τη γενναιότητα και το πνεύμα των Χριστουγέννων.

4. Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Δώδεκα χρόνια μετά το 'Home Alone', ο Kevin κατέφτασε με το “Home Alone 2: Lost in New York” και ένωσε ξανά τους Macaulay Culkin, Joe Pesci και Daniel Stern. Αν και δεν είχε την ίδια απήχηση με την πρώτη ταινία, συγκέντρωσε 173.59 εκ. δολάρια στο αμερικανικό box office.

Υπόθεση: Ένα χρόνο αφότου ο Κέβιν ΜακΚάλιστερ έμεινε μόνος στο σπίτι και χρειάστηκε να νικήσει δύο διαρρήκτες, βρίσκεται κατά λάθος εγκλωβισμένος στη Νέα Υόρκη... με τους ίδιους εγκληματίες να μην είναι πολύ πίσω.

5. «Elf» (2003)

Στις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά και όχι μόνο ταινίες είναι το «Elf» του 2003, με εισπράξεις 173.398.518 δολαρίων και πολύ καλές κριτικές.

Υπόθεση: Μεγαλωμένος ως τεράστιο ξωτικό, ένας άνθρωπος ταξιδεύει από τον Βόρειο Πόλο στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει τον βιολογικό του πατέρα, που δεν ξέρει ότι υπάρχει και έχει απεγνωσμένη ανάγκη από χριστουγεννιάτικο πνεύμα.