ΝΕΑ

Χρόνια Πολλά Βασίλη Καρρά! Θυμόμαστε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του

Από την Ελίνα Λέζου

Ο Βασίλης Καρράς είναι ένας τραγουδιστής που έχει ερμηνεύσει μεγάλες λαϊκές επιτυχίες οι οποίες έχουν γράψει ιστορία. Άλλωστε από εκεί προέκυψε και το «Καψούρα, ουίσκι και του Καρρά οι δίσκοι» που τον ακολουθεί παντού.

1. Λέγε ό,τι θες

Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν αναμενόταν να γίνει τέτοια επιτυχία. Εν τέλει όμως έγινε μία από τις μεγαλύτερες. Γραμμένο από το δίδυμο Χρυσοβέργης-Γιατράς. Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 100.000 αντίτυπα.

2. Δεν πάω πουθενά

Είχε την ίδια πορεία με το προηγούμενο. Είναι ένα ερωτικό single, το οποίο εκφράζει το αδιέξοδο που έχει η αγάπη αλλά και την επιμονή για την κατάκτηση της.

3. Γύρισε

Ένα τραγούδι με διαφορετικό στυλ από τα προηγούμενα καθώς είναι βασισμένο σε ηλεκτρονικά όργανα. Κινείται ανάμεσα στο pop κι το λαϊκό και δημιουργεί την τέλεια μελωδία.

4. Θα μου κλείσεις το σπίτι

Μία επιτυχία σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή, ο οποίος όπως έχει πει μόνο εκείνον είχε στο μυαλό του να το ερμηνεύει. Είναι ένα από τα τραγούδια του όπου έχουν σιγοτραγουδήσει οι πάντες..

5. Νύχτα ξελογιάστρα

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την απόλυτα καψούρα. Στην συναυλία «40 χρόνια Βασίλης Καρράς», προς το τέλος του συγκεκριμένου τραγουδιού, έκανε νόημα στην ορχήστρα να σταματήσει να παίζει και κοιτούσε τους θεατές και δεν μπορούσε να μιλήσει. Έπειτα είπε ότι νιώθει ολοκληρωμένος καλλιτέχνης και άνθρωπος.

6. Όταν τα χρόνια σου περάσουν

Το single αυτό το έχει αφιερώσει στην γυναίκα του. Η Χριστίνα Καρρά έχει επιλέξει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο στενός τους κύκλος όμως, έχει πει ότι είναι πάντα δίπλα στο πλευρό του και τον στηρίζει σε όλα.

7. Αγάπα με

Ένας ύμνος στην παράλληλη σχέση. Οι στίχοι είναι του Νίκου Βαξαβανέλη στους οποίους εξιστορεί τα εμπόδια της κρυφής αγάπης.

8. Δώδεκα παρά

Ένα τραγούδι που αφορά σε μία αγάπη η οποία δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Ξυπνάει με βεβαιότητα, συναισθήματα ανάμνησης και μελαγχολίας.

9. Τηλεφώνησε μου

Είναι ένα single σε στίχους και μουσική του Φοίβου και παρόλο, που γράφτηκε το 1996 έχει διαχρονική αξία. Σίγουρα και εσύ έχεις τηλεφωνήσει στο έτερον σου ήμισυ και το έχεις βάλει να παίζει..

10. Το Δηλητήριο

Το απόλυτο ντουέτο μαζί με την Κωνσταντίνα. Τραγουδούν για τις δυσκολίες της σχέσης ανάμεσα σε δύο εραστές. Το 2017, ο Πέτρος Ιακωβίδης μαζί με την Naya το έκαναν cover στα Mad Video Awards.