ΝΕΑ

10 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Είναι ένας από τους πιο αγαπητούς Έλληνες τραγουδιστές. Από το «Πάρτυ» μέχρι και το «Κανένας μόνος», τα τραγούδια του μας συντροφεύουν και μας ζεσταίνουν την ψυχή κάθε φορά που τα ακούμε. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι ένας λατρεμένος καλλιτέχνης, μα πάνω από όλα καλός άνθρωπος. Υπάρχουν, μερικές λεπτομέρειες για την ζωή του που ίσως δεν ήξερες και τώρα που είναι τα γενέθλια του είναι η ώρα να μάθεις.

1) Σπούδασε και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου!

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης εκτός από τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου, έχει κάνει σπουδές και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου. Από εκεί αποφοίτησε διπλωματούχος στο πιάνο, στη κιθάρα και στα ανώτατα θεωρητικά μαθήματα.

2) Η πρώτη του αμοιβή ήταν 10 κυπριακές λίρες!

Όταν ήταν 14 χρονών ξεκίνησε να εργάζεται σε μαγαζιά στην Κύπρο. Το πρώτο του μεροκάματο το έβγαλε από το «Στέκι της Χρυσαλινιώτισσας» στην πράσινη γραμμή στη Λευκωσία και ήταν μόνο 10 Κυπρικές λίρες. Ο λόγος που εργάστηκε τότε, εκείνο το καλοκαίρι ήταν ένα ζευγάρι παπούτσια. Οι γονείς του ως πρόσφυγες από την από την Κερύνεια, φρόντιζαν να τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και να αγοράζουν μόνο παπούτσια ελληνικής παραγωγής. Ο τραγουδιστής όμως ήθελε να αγοράσει Air Jordans, κάτι που κατάφερε.

3) Η πρώτη του συναυλία ως θεατής ήταν στον Γιώργο Νταλάρα

Την πρώτη του συναυλία ως θεατής την είχε παρακολουθήσει με τους συμμαθητές του, στη Λευκωσία.

4) Υπήρξε ποδοσφαιριστής στην εφηβεία!

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έπαιζε ποδόσφαιρο για την ομάδα της Κερυνείας όταν ήταν έφηβος. Ο ίδιος μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, μάλιστα ανέβασε και μια φωτογραφία από εκείνη την εποχή για να τιμήσει την άνοδο της ομάδας του στην πρώτη κατηγορία.

5) Ήξερε από μικρός τι ήθελε να γίνει μεγαλώνοντας ή σχεδόν…

Όταν ήταν 7 ετών, ο πατέρας του, του είχε κάνει δώρο μια μικρή κιθάρα που όπως έλεγε και ο ίδιος ο τραγουδιστής «ένα κιθαρόνι ιδανικό για ένα παιδί επτά ετών, όπως ήμουν τότε». Από εκεί και πέρα έλεγε πως ήταν κιθαρίστας.

6) Του αρέσει να παρακολουθεί docuseries στο Netflix

Σύμφωνα με όσα είπε και ο ίδιος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, όπως όλοι έτσι και αυτός τον τελευταίο καιρό κόλλησε με το Netflix. Συγκεκριμένα, του αρέσει να παρακολουθεί docuseries, τα οποία είναι ντοκιμαντέρ σε μορφή σειράς που αφορούν αληθινά γεγονότα. Η σειρά που άρεσε λίγο παραπάνω στον τραγουδιστή είναι το «Fauda», που έχει να κάνει με την ιστορία της διένεξης Ισραήλ και Παλαιστίνης και πώς αυτό αποτυπώνεται στην καθημερινότητα των δύο λαών.

7) Στην αρχή της καριέρας του δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια

Οπως δήλωσε και ο ίδιος: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τα συναισθήματα που με κατέκλυζαν τις πρώτες φορές που έπαιζα μπροστά σε χιλιάδες κόσμου – πριν έπαιζα μόνο σε μικρούς χώρους.» Τα πόδια του κόβονταν και δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια λόγω του άγχους του καθώς συνήθιζε να σκέφτεται την κάθε οπτική που μπορεί να πάει λάθος. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν υπάρχει κάποιου είδους διαχείριση, όλα αυτά είναι αναπόφευκτα.

8) Έχει φίλους λίγους αλλά καλούς

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει λίγους φίλους αλλά καλούς. Οι περισσότεροι του φίλοι είναι από τα πρώτα χρόνια που ήταν στην Ελλάδα. Έχει και παιδικούς φίλους από την Κύπρο αλλά του βλέπει μόνο όταν πάει εκεί. Όπως είπε και ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια έχει χάσει άλλα και κερδίσει φίλους αλλά σίγουρα η ευθύνη είναι και από τις δύο πλευρές. Ο τραγουδιστής πιστεύει πως όταν μια φιλία διαλύεται δεν φταίει ποτέ ο ένας μόνο.

9) Πιστεύει πολύ στην αυτοβελτίωση!

Όπως δήλωσε ο τραγουδιστής σε παλιά συνέντευξή του πάνω στο θέμα, «Η αυτοβελτίωση είναι μια πολύ προσωπική διαδικασία για μένα. Δεν είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας. Ποτέ δεν έκανα ψυχανάλυση ή κάτι παρόμοιο. Αν έχουμε ανθρώπους που αγαπάμε, μπορούν να είναι αυτοί οι ψυχαναλυτές μας σε εισαγωγικά.»

10) Τραγουδάει τα Soundtrack για γνωστές ελληνικές σειρές!

Το πρώτο Soundtrack που τραγούδησε ήταν για την σειρά του Ant1 «Άγγιγμα Ψυχής» το 1998.

Το 2008 ακούσαμε την φωνή του Μιχάλη Χατζηγιάννη, να ταργούδαει για την «αγάπη που μένει» ως τραγούδι τίτλων για την «Πολυκατοικία».

Το 2010 έγινε βασιλιάς και ερμήνευσε το τραγούδι τίτλων για την σειρά του Mega «Βασιλειάδες».

Το 2014 σε συνεργασία με το «Σίγμα» Κύπρου τραγούδησε το τραγούδι αρχής για την σειρά «Όρκος Σιωπής». Αυτή η σειρά στην Ελλάδα μεταδώθηκε από το Star.

Και τέλος, τον Δεκέμβριο του 2019 πήγε μέχρι το Κολωκοτρονίτσι για να τους «Βάλε(ι) ένα καφέ».

Η αγάπη του κόσμου για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη είναι σίγουρα απεριόριστη. Οι συναυλίες του πάντα θα μας κάνει να σηκώνουμε τα «χέρια ψηλά» και εμείς του ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά.