ΝΕΑ

Ο Easy 97.2 θυμάται 5 τραγούδια του Prince και τις ιστορίες πίσω από αυτά!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο Prince ηταν ένας καλλιτέχνης που ενέπνευσε πολλούς τραγουδιστές ώστε να νιώσουν αυτοπεποίηθηση και να έχουν το θάρρος να αναδείξουν τον απελευθερωμένο εαυτό τους.

Με το ταλέντο του και την μοναδική προσωπικότητα του, η επιτυχία του Prince ήταν δεδομένη. Ένας τραγουδιστής που αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Τα τραγούδια του, τον κρατούν ζωντανό και φυσικά, όλοι θα συνεχίζουμε να χορεύουμε στους ήχους του “Purple Rain”. Ο Prince κατάφερε να γράψει ιστορία, με τις επιτυχίες του τόσο στη μουσική, όσο και τον κινηματογράφο. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης, μάλιστα, έχει το δικό του μωβ χρώμα, το οποίο δημιούργησε η Pantone το 2017.

Σήμερα, που είναι επέτειος θανάτου του θρυλικού Prince, εμείς θυμόμαστε τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια και την ιστορία τους.

1. Kiss

Το “Kiss” κυκλοφόρησε τις 27 Απριλίου 1985, από τη δισκογραφική Paisley Park. Τη μουσική και τους στίχους του εμβληματικού τραγουδιού υπογράφει ο ίδιος ο Prince, όμως όχι για τον εαυτό του.

Ο Brown Mark, ο οποίος ήταν στη μπάντα του Prince στο παρελθόν, δημιούργησε το συγκρότημα Mazarati, και ζήτησε από τον μουσικό να τους γράψει το πρώτο τους τραγούδι. Τότε, ο Prince τους έστειλε μια ακουστική εκδοχή του “Kiss” σε πιάνο. Το συγκρότημα, θέλοντας να κάνει το τραγούδι «δικό του», άλλαξε την ενορχήστρωση και το έστειλε πίσω στον Prince για να το ακούσει.

Ο τραγουδιστή, μόλις άκουσε τη νέα εκδοχή του τραγουδιού, εντυπωσιάστηκε και αποφάσισε να το κρατήσει τελικά για τον ίδιο και τελευταία στιγμή, πρόσθεσε το κομμάτι στο άλμπουμ “Parade”, το οποίο είχε μόλις ολοκληρώσει.

2. Purple Rain

Το Purple Rain κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1984 και αποτελεί μέρος του ομώνυμου άλμπουμ του τραγουδιστή. Τους στίχους και τη μουσική έχει γράψει ο ίδιος ο Prince. Το τραγούδι αρχικά είχε γραφτεί ως country, προορισμένο για να δοθεί στη Stevie Nicks, όμως εκείνη δεν δέχτηκε καθώς πίστευε πως δεν το αντέχει ψυχολογικά.

Όπως έχει δηλώσει ο Prince: "Όταν υπάρχει αίμα στον ουρανό... κόκκινο και μπλε = μωβ. Η μωβ βροχή αφορά το τέλος του κόσμου και το να είσαι με αυτόν που αγαπάς και να αφήνεις την πίστη σου/τον Θεό να σε καθοδηγήσει μέσα από τη μωβ βροχή."

3. When Doves Cry

Το When Doves Cry κυκλοφόρησε στις 16 Μαϊου 1984 και φέρει την υπογραφή του Prince, τόσο στους στίχους, όσο και στη μουσική. Το «When Doves Cry» γράφτηκε για την βιογραφική ταινία του Prince, Purple Rain.

Αντικατοπτρίζοντας την πλοκή της ταινίας, το τραγούδι αναφέρεται σε μια ερωτική σχέση που καταρρέει και τον φόβο του Prince να γίνει σαν τους γονείς του. Τα περιστέρια που κλαίνε, όπως φαίνεται είναι μια μεταφορά του λόγου σε δύο εραστές που θρηνούν για την απώλεια της σχέσης τους.



4. The Most Beautiful Girl In The World

Το The Most Beautiful Girl In The World κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου 1994, με τους στίχους και την μουσική να φέρουν την υπογραφή του Prince. Το τραγούδι αρχικά είχε γραφτεί σαν μπαλάντα αναφερόμενο σε μια όμορφη γυναίκα, τη μελλοντική αρραβωνιαστικιά του Prince, Mayte Garcia. Εκείνη την χρονιά ο Prince, βρισκόταν σε διαμάχη με την εταιρεία του Warner Bros. γιατί εκείνοι υποστήριζαν πως το άλμπουμ "Come" που ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει δεν περιλάμβανε hits. Γι' αυτό και μέχρι στιγμής δεν είχε κυκλοφορήσει κάνενα single. Ο Prince από την άλλη πλευρά πίστευε στα τραγούδια του και πως ήταν δουλειά της δισκογραφικής να κάνει ένα τραγούδι hit.

Έπειτα από πολλές πιέσεις, ο Prince, κυκλοφόρησε το τραγούδι σαν single, με την πρώτη μετάδοση να γίνεται κατά τη διάρκεια των καλλιστείων των ΗΠΑ το 1994.

5. Raspberry Beret

Το Raspberry Beret κυκλοφόρησε στις 15 Μαίου 1985 ως μέρος του άλμπουμ Around The World In a Day. Φυσικά, τη μουσική και τους στίχους υπογράφει ο ίδιος ο Prince. Ο τραγουδιστής, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπνεύστηκε το τραγούδι από μια σεξουαλική εμπειρία που είχε στην εφηβεία με μια κοπέλα που φορούσε έναν μπερέ στο χρώμα του βατόμουρου.