ΝΕΑ

Bruce Springsteen: Είναι ο πρώτος διεθνής μουσικός που θα τιμηθεί από το Ivors Academy

Οι στίχοι και η μουσική του Bruce Springsteen έχουν διαμορφώσει γενιές και έχουν χαράξει την δική τους πορεία στη μουσική βιομηχανία. Η μουσική κληρονομιά του Springsteen φαίνεται θα γράψει ιστορία καθώς θα γίνει ο πρώτος διεθνής μουσικός που ανακηρύσσεται μέλος της Ακαδημίας Ivors του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθώντας τα βήματα των Sir Paul McCartney, Kate Bush, Joan Armatrading και Sting, ο Springsteen θα λάβει τιμητικές διακρίσεις στην τελετή The Ivors with Amazon Music στο Λονδίνο στις 23 Μαΐου και θα αποτελέσει, μάλιστα, τον πρώτο Αμερικανό μουσικό στην 80χρονη ιστορία του οργανισμού που θα γίνει μέλος της Ακαδημίας.

«Είμαι περήφανος που είμαι ο πρώτος διεθνής μουσικός που αναγνωρίζεται από την Ακαδημία Ivors», είπε ο Springsteen. «Εκτός από την αναγνώριση των τραγουδιών μου, το βραβείο αποτελεί φόρο τιμής στους θαυμαστές και τους φίλους που στήριξαν εμένα και τη δουλειά μου τα τελευταία 50 χρόνια», συνέχισε. «Ολόκληρη αυτή η χώρα με έκανε να νιώθω ευπρόσδεκτος σε κάθε βήμα. Για αυτό, θα παραμένω πάντα βαθιά ευγνώμων», κατέληξε.


Από τη μεριά του, ο Tom Gray, Πρόεδρος της Ακαδημίας The Ivors, μίλησε για τον Springsteen και εξέφρασε την χαρά του που θα γίνει μέλος της Ακαδημίας.

«Δεν υπάρχει κανένας πιο κατάλληλος από τον Bruce Springsteen για να γίνει ο πρώτος διεθνής μουσικός που μπήκε στο Fellowship μας», είπε χαρακτηριστικά. «Οι τραγουδοποιοί είναι ισχυροί αφηγητές, που αποτυπώνουν τις ζωές, τους έρωτες και τις κακουχίες μας. Ο Bruce έλεγε πάντα τις μεγαλύτερες ιστορίες», κατέληξε.