ΝΕΑ

Pattie Boyd: Βγαίνουν σε δημοπρασία επιστολές που της έστειλε ο Eric Clapton και ο George Harrison

Σε δημοπρασία πρόκειται να δoθούν επιστολές που έστειλε ο Eric Clapton και ο George Harrison στο διάσημο μοντέλο των 60's, Pattie Boyd. Τα γράμματα χρονολογούνται την εποχή που το μοντέλο διατηρούσε παράλληλη σχέση με τον τότε σύζυγο της, Harrison και τον Clapton.

Η πρώτη επιστολή που αναμένεται να πωληθεί για περισσότερες από 15.000 λίρες, είναι εκείνη του Clapton, στην οποία ζητάει ουσιαστικά, να εγκαταλείψει τον γάμο της [η Boyd] για να ζήσουν τον έρωτα τους. «Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω, είναι αν αγαπάς ακόμα τον άντρα σου ή αν έχεις άλλον εραστή… αν υπάρχει ακόμα ένα συναίσθημα στην καρδιά σου για μένα… πρέπει να με ενημερώσεις!», γράφει χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια, αναμένεται να πωληθούν για την ίδια τιμή, γράμματα που της έστελνε το πρώην μέλος των The Beatles, όσο ήταν παντρεμένοι. «Pattie, μην ξεχνάς σ' αγαπώ - George» έγραψε στο σημείωμα, το οποίο θα πωληθεί ξεχωριστά για το ποσό των 3.000 λιρών.

Η Boyd γνώρισε τον Harrison κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, "A Hard Day’s Night" το 1965 και ο γάμος τους διήρκησε περισσότερο από μια δεκαετία. Το 1979, ωστόσο, μετά τον χωρισμό τους, το πρώην μοντέλο παντρέυτηκε τον Clapton, σε έναν γάμο που διήρκησε 10 χρόνια.


Το μοντέλο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους δύο μουσικούς, οι οποίοι έχουν γράψει τραγούδια για εκείνη. Ο Eric Clapton έγραψε τα "Layla" του 1970 και "Wonderful Tonight"του 1977. Από την άλλη ο George Harrison της αφιέρωσε τα  "I Need You" του 1965 και "Something" του 1969.


«Αυτά τα αντικείμενα αντιπροσωπεύουν ιδιαίτερες στιγμές στη ζωή μου, αλλά τώρα νομίζω ότι είναι καιρός να προχωρήσω και να μοιραστώ ό,τι έχω με άλλους» δήλωσε η Pattie Boyd.

Τα αντικείμενα της συλλογής της θα παρουσιαστούν στην έδρα του οίκου Christie’s στο Λονδίνο στις 15 – 21 Μαρτίου.