ΝΕΑ

Taylor Swift: Στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων για 4η φορά

Η Taylor Swift είναι το κορίτσι της χρονιάς, με τις διακρίσεις να έρχονται η μια μετά την άλλη. Αυτή τη φορά, η τραγουδίστρια - φαινόμενο κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως το 2023, για 4η φορά από τότε που η IFPI (Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας), απονέμει τον συγκεκριμένο τίτλο.

Είναι μια σπουδαία καταξίωση για την Swift καθώς από τις 11 φορές που η IFPI έχει απονείμει τον τίτλο, οι 4 ήταν δικές της. Αυτή η κατάταξη καθορίζεται «στη βάση των παγκοσμίων πωλήσεων ενός καλλιτέχνη ή ενός συγκροτήματος κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε, σε όλες τις εκδόσεις: streaming, μεταφορτώσεις και φυσικά μέσα και στο σύνολο του ρεπερτορίου τους». Η Swift έχει κατακτήσει το IFPI το 2014, το 2019, το 2023 και το 2023.


Μάλιστα, για το 2023, η Ομοσπονδία IFPI χαιρετίζει «μια εξαιρετική χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας η καλλιτέχνιδα μέτρησε τρία άλμπουμ στην κορυφή των κατατάξεων», αναφερόμενοι στο «Midnights» αλλά και τις επανεκδόσεις των δίσκων της «Speak Now» και «1989».