ΝΕΑ

Θυμόμαστε τον μοναδικό David Bowie!

Ο David Bowie θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς του 20ου αιώνα, ιδιαίτερα για την καινοτόμο δουλειά του κατά τη δεκαετία του 1970. Ένας από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, ο Bowie πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Του απονεμήθηκαν δέκα πιστοποιήσεις πλατινένιου άλμπουμ, έντεκα χρυσά και οκτώ ασημένια και κυκλοφόρησε έντεκα νούμερο ένα άλμπουμ. Στις ΗΠΑ έλαβε πέντε πλατινένιες και εννέα χρυσές πιστοποιήσεις.

Εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1996. Το Rolling Stone τον τοποθέτησε στη λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και τον ονόμασε τον «Μεγαλύτερο ροκ σταρ όλων των εποχών» μετά τον θάνατό του το 2016.

Το πρώτο επίσημο alter ego του Bowie, Ziggy Stardust, ήταν επίσης το πιο διαχρονικό του. Συνδυάζοντας το ανδρόγυνο που υπήρχε σε προηγούμενα άλμπουμ με το πρωτο-πανκ πλεονέκτημα των Iggy Pop και Lou Reed, ο Bowie ενώθηκε με συνομηλίκους του, όπως ο Peter Gabriel του Genesis, φέρνοντας την απόκοσμη θεατρικότητα στη ροκ μουσική.

david bowie

Διαμόρφωσε τον χαρακτήρα και την αφήγηση πριν από την κυκλοφορία του Hunky Dory τον Δεκέμβριο του 1971, ωστόσο δεν εμφανίστηκε επίσημα ως Stardust παρά μόνο στις 10 Φεβρουαρίου 1972, με τους Spiders from Mars στην παμπ Toby Jug στο Λονδίνο.

David Bowie - Ziggy Stardust - live 1972

Ντυμένος με εκκεντρική ενδυμασία και με ένα υπέροχο κόκκινο χτένισμα, ανακοίνωσε ένα τολμηρό και μπερδεμένο, αλλά κρίσιμο, βήμα στην καλλιτεχνική του εξέλιξη, καθώς και ένα πρωτοποριακό σύμβολο της δύναμης και του απεριόριστου χαρακτήρα της ζωντανής παράστασης.


«Το αύριο ανήκει σε αυτούς που μπορούν να το ακούσουν να έρχεται»

david bowie

Στις 8 Ιανουαρίου θα ήταν τα 76α γενέθλιά του και την Τρίτη θα συμπληρωθούν 7 χρόνια από τον θάνατό του.

Θυμόμαστε τον εμβληματικό David Bowie και ακούμε 5 αγαπημένα μας τραγούδια του.

David Bowie – Space Oddity (Official Video)


David Bowie - Heroes (Official Video)


David Bowie - Let's Dance (Official Video)


David Bowie – Life On Mars? (Official Video)


Cat People (Putting Out Fire)