ΝΕΑ

Γυναικεία υπόθεση τα charts τo 2023 για πρώτη φορά από το 1952!

Το 2023 ήταν μια χρονιά γεμάτη μουσική, νέες κυκλοφορίες, επιστροφές και επανακυκλοφορήσεις. Για πρώτη φορά από την έναρξη της καταγραφής των charts το 1952, η κατάταξη για την χρονιά που πέρασε ήταν γυναικεία υπόθεση.

Η Taylor Swift, η Miley Cyrus και η Raye είναι εκείνες που "άλλαξαν" τη μουσική σκηνή και έφεραν τα πάνω - κάτω στις κατατάξεις. Πιο συγκεκριμένα, το 2023, τραγούδια από γυναίκες μουσικούς παρέμειναν στο Νο.1 των charts για 31 εβδομάδες.

Μάλιστα, οι σταρ είχαν την καλύτερη χρονιά σε πωλήσεις εδώ και δεκαετίες.


Σύμφωνα με το British Phonographic Industry (BPI), στο Νο.1 στην κατάταξη βρίσκεται η Miley Cyrus με το πολυαγαπημένο "Flowers", στη δεύτερη θέση η Raye με το "Escapism" και στην τρίτη, η Taylor Swift με το "Anti-Hero".

“Η αυξημένη εκπροσώπηση των γυναικών στα charts είναι θετική και έχει καθυστερήσει εδώ και καιρό”, δήλωσε στη Mail η Naomi Pohl, η πρώτη γυναίκα γενική γραμματέας της Ένωσης Μουσικών.


“Υπήρξε μια πολύ πιο ενεργή συζήτηση σχετικά με την ποικιλομορφία στη βρετανική μουσική βιομηχανία τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. Υπάρχουν πολλά εμπόδια για τις γυναίκες που εργάζονται στη μουσική, τόσο ως ερμηνεύτριες όσο και στο παρασκήνιο, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως”, κατέληξε.