ΝΕΑ

Taylor Swift: Ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό «Time»

Η Taylor Swift διανύει, ίσως, την καλύτερη χρονιά της καριέρας της, με το ένα ρεκόρ να σπάει μετά το άλλο και τις διακρίσεις να πληθαίνουν. Η τραγουδίστρια ανακηρύχθηκε και επίσημα ως το Πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό "Time".

«Πολλά από αυτά που πέτυχε η Taylor Swift το 2023 είναι ανυπολόγιστα (...) Υποσχέθηκε να δώσει αξία στα όνειρα, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες των ανθρώπων, ιδίως των γυναικών, που αισθάνονται παραμελημένοι και συστηματικά υποτιμημένοι», δήλωσε ο διευθυντής του «Time», Sam Jacobs.


Το περιοδικό σε αναρτήσεις που έκανε στα social media εξηγεί γιατί τίμησαν την Swift με αυτόν τον τίτλο:

«Στην πρώτη της συνέντευξη σε βάθος μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, η Swift μιλάει για τη χρονιά που έσπασε αμέτρητα ρεκόρ, την εντατική προετοιμασία της για την περιοδεία «Eras Tour», την επανηχογράφηση των άλμπουμ της και τη δημόσια ζωή με τους δικούς της όρους.

«Αισθάνομαι ότι είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου, που συμβαίνει στα 33 μου», λέει η Swift. «Και για πρώτη φορά στη ζωή μου, ήμουν ψυχικά αρκετά σκληρή για να αντέξω ό,τι συνεπάγεται αυτό».

Τα επιτεύγματα της Swift ως καλλιτέχνιδας -πολιτιστικά, κριτικά και εμπορικά- είναι τόσο πολλά που η απαρίθμησή τους μοιάζει σχεδόν παράταιρη.


Αυτή ήταν η χρονιά που τελειοποίησε την τέχνη της - όχι μόνο με τη μουσική της, αλλά και με τη θέση της ως η κορυφαία αφηγήτρια ιστοριών της σύγχρονης εποχής. Ο κόσμος, με τη σειρά του, παρακολούθησε, έκανε κλικ, έκλαψε, χόρεψε, τραγούδησε μαζί της, λιποθύμησε, γέμισε στάδια και κινηματογράφους, άφησε το έργο της να ηχογραφήσει τη ζωή του. Για τη Swift, πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή».