ΝΕΑ

Ακούμε τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια της τεράστιας Tina Turner!

Η Tina Turner ήταν μια γυναίκα που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή της κατάφερε όχι μόνο να κάνει αυτό που αγαπάει αλλά και να γίνει ένας θρύλος.

Η μητέρα της την εγκατέλειψε όταν ήταν 11 ετών, την άφησε σπίτι με τον κακοποιητικό πατέρα της, ενώ όταν τελικά ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε, ζούσε ακριβώς τα ίδια με τον σύζυγο της.

Η 12 φορές νικήτρια Grammy και θρύλος του Rock 'n' Roll, μαζί με τις αδελφές της δούλευε σε καταφύγιο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, μέχρι που χωρίστηκαν και η τραγουδίστρια βρέθηκε στο σπίτι των αυστηρών, θρήσκων παππούδων της.

Μόλις τελείωσε ο πόλεμος, τα αδέλφια ενώθηκαν ξανά και μείναν μαζί. Μόλις ενηλικιώθηκε η Turner, τραγούδαγε την τοπική εκκλησία στο Flagg Grove, όπου ανακάλυψε και τον έρωτα της για τη μουσική. Τα πρώτα της ουσιαστικά βήματα, με τα οποία έγινε γνωστή στο κοινό ήταν με τον σύζυγο της Ike Turner, με τον οποίο βίωνε μια κακοποιητική σχέση. Όταν χώρισε, ξεκίνησε η σόλο καριέρα της και τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία.

Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, η Tina Turner έφυγε από τη ζωή και εμείς ξεχωρίσαμε τα 5 δικά μας αγαπημένα και ελπίζουμε πως θα χορέψετε με την ψυχή σας, όπως και η Tina Turner!

1. The Best

Το "The Best" της Tina Turner, κυκλοφόρησε το 1989 ως single από το άλμπουμ της "Foreign Affair". Το τραγούδι γράφτηκε από τους Mike Chapman και Holly Knight και παραγωγή του Dan Hartman.

Το "The Best" έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα single της Turner, φτάνοντας στο top 10 σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας. Ο ρυθμός και το πιασάρικο ρεφρέν του τραγουδιού το έκαναν μια δημοφιλή επιλογή για αθλητικές εκδηλώσεις και διαφημίσεις.

Οι στίχοι του τραγουδιού γιορτάζουν τη δύναμη της αγάπης και τη δύναμη μιας αφοσιωμένης σχέσης. Το ρεφρέν, "You're simply the best, better than all the rest", έχει γίνει μια εμβληματική φράση που συνδέεται άμεσα με την καριέρα της Turner.

2. It Takes Two (feat Rod Stewart)

Το “It Takes Two” ηχογραφήθηκε αρχικά από τον Marvin Gaye το 1966. Ο Rod Stewart και η Tina Turner το διασκεύασαν το 1990, ενώ κυκλοφόρησε ως το βασικό single από το άλμπουμ του Rod, “Vagabond Heart”.

Το τραγούδι βρίσκεται, επίσης, στη συλλογή των μεγαλύτερων επιτυχιών της Tina, “Simply The Best”. Τόσο το τραγούδι όσο και το βίντεο χρησιμοποιήθηκαν για τη διαφημιστική καμπάνια της Pepsi.

3. We Don’t Need Another Hero

Το "We Don’t Need Another Hero” έχει γραφτεί από τους Graham Lyle και Terry Britten για την ταινία “Mad Max Beyond Thunderdome” με πρωταγωνιστές τους Mel Gibson και Tina Turner.

Το τραγούδι μπορεί να κυκλοφόρησε για τις ανάγκες της ταινίες, όμως θωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα single της Turner κατακτώντας την πρώτη θέση στα chart σε Αυστραλία, Καναδά, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία και Γερμανία.

4. Private Dancer

Το “Private Dancer” έχει γραφτεί από τον Mark Knopfler των Dire Straits και κυκλοφόρησε από την Tina Turner το 1984.

Το τραγούδι προοριζόταν αρχικά για το άλμπουμ των Dire Straits, “Love over Gold”. Η μουσική ηχογραφήθηκε από το συγκρότημα, όμως ο Mark Knopfler θεώρησε τους στίχους ακατάλληλους για έναν άνδρα τραγουδιστή, έτσι το κομμάτι δόθηκε στη Turner.

Το τραγούδι είναι μέρος του ομώνυμου άλμπουμ της Turner που σηματοδότησε το comeback της, καθώς το θέμα δεν αφορούσε ούτε τη ζωή της, ούτε την επιστροφή της στα φώτα της δημοσιότητας.

5. What’s Love Got To Do With It

Το "What's Love Got to Do With It", έκανε το ντεμπούτο του το 1984. Το τραγούδι που φέρει την υπογραφή των Graham Lyle και Terry Britten, πέρασε 28 εβδομάδες στο Billboard chart. Το single έγινε χρυσό, ενώ το άλμπουμ ξεπέρασε τις 5 εκατομμύρια πωλήσεις.

Η Turner είχε αρχικά επιφυλάξεις για το τραγούδι. «Γνωρίζατε ότι όταν διάβασα για πρώτη φορά τους στίχους για το "What's Love Got to Do With It", απέρριψα το τραγούδι;», έγραψε η Turner σε μια ανάρτηση στο Instagram το 2021. Η καλλιτέχνης ήταν επιφυλακτική σχετικά με το γεγονός ότι το single θύμιζε πιο πολύ ποπ αντί για το κλασσικό και πολυαγαπημένο R&B της και το Rock n’ Roll.

Το "What's Love Got To Do With It", κυκλοφόρησε μόνο αφού ο μάνατζερ της Turner, Roger Davies, την πίεσε να συναντήσει τον μουσικό παραγωγό Terry Britten. Μια συνάντηση που μας χάρισε τελικά το θρυλικό, αυτό, τραγούδι.