ΝΕΑ

Σαν σήμερα το 2011 έφυγε από τη ζωή η Amy Winehouse!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Δεν θα υπάρξει ποτέ άλλη μουσικός σαν την Amy Winehouse. Από μικρή ηλικία, η Amy έδειξε ένα έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική, κυρίως λόγω της επιρροής της οικογένειάς της, ενώ φοιτούσε στο σχολείο Sylvia Young Theatre School, ένα γνωστό σχολείο για παιδιά με καλλιτεχνικά ταλέντα. Η αγάπη της για τη μουσική και το ταλέντο της στην τραγουδοποιία και την ερμηνεία ήταν φανερά από τα πρώτα της χρόνια, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη λαμπρή αλλά σύντομη καριέρα που θα ακολουθούσε.

Όταν η Winehouse βγήκε στη σκηνή το 2003, ήταν μια εν δυνάμει τραγουδίστρια της τζαζ που έδινε μια σύγχρονη νότα στην παλιά μουσική.

Αγκάλιασε την ποπ σόουλ της δεκαετίας του '60 για το θριαμβευτικό Back to Black του 2006, το άλμπουμ που θα την έκανε παγκόσμια σούπερ σταρ.

Δυστυχώς, η Winehouse πάλεψε με τη βουλιμία και την κατάχρηση ουσιών σε όλη της τη ζωή. Μετά από χρόνια μάχης, έφυγε από την ζωή στις 23 Ιουλίου 2011, σε ηλικία 27 ετών.

Σαν σήμερα η Amy Winehouse έφυγε από τη ζωή και εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 5 Facts που ίσως δεν γνωρίζατε για την ζωή της.

  1. Η Amy Winehouse έκανε το ντεμπούτο της στην μουσική ως ράπερ. Εμπνευσμένη από το πρωτοποριακό γυναικείο συγκρότημα ραπ Salt-N-Pepa, η Winehouse και η παιδική της φίλη Juliette Ashby έκαναν ένα ντουέτο hip-hop με το όνομα Sweet ‘n’ Sour.
  1. Η τζαζ ήταν στο αίμα της Amy Winehouse. Η γιαγιά της από τον πατέρα της τραγουδούσε στο πλευρό του Ronnie Scott. Επιπλέον, αρκετοί από τους θείους της από την πλευρά της μητέρας της ήταν επαγγελματίες μουσικοί της τζαζ.
  1. Η Amy Winehouse τραγούδησε με την National Youth Jazz Orchestra. Τον Ιούνιο του 2000, σε ηλικία 16 ετών, η Winehouse έκανε το ντεμπούτο της με την National Youth Jazz Orchestra. Η πρώτη της συναυλία ήταν στο Rayners Hotel.
  1. Η Amy Winehouse έσπασε ρεκόρ στα Grammy το 2008. Τον Φεβρουάριο του 2008, η Winehouse έγινε η πρώτη Βρετανίδα καλλιτέχνης που κέρδισε πέντε Grammy σε μία τελετή. Οι νίκες της περιελάμβαναν τον δίσκο της χρονιάς και το τραγούδι της χρονιάς, καθώς και τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη.
  1. Η τελευταία ηχογράφηση της Amy Winehouse ήταν ένα ντουέτο με τον Tony Bennett. Η Winehouse ηχογραφήσε το "Body & Soul" με τον Tony Bennett για το άλμπουμ Duets II του εμβληματικού τραγουδιστή. «Είχε τη φωνή ενός αγγέλου», είχε δηλώσει ο Bennet στα απομνημονεύματα του το 2016.