ΝΕΑ

Geezer Butler: Η επιτυχία των Black Sabbath με τον Ronnie James Dio ήταν μία «αναγέννηση»

Ο Geezer Butler αναφέρει ως "αναγέννηση" την αντικατάσταση του Ozzy Osbourne με τον Ronnie James Dio, στους Black Sabbath.

Μιλώντας στο «My Planet Rocks» του Planet Rock, ο μπασίστας των Black Sabbath, αποκάλυψε πως η νέα σύνθεση του συγκροτήματος όχι μόνο τους βοήθησε αλλά το βίωσαν σαν μια "αναγέννηση".

«Μας είχαν πει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσουμε χωρίς τον Ozzy τραγουδιστή», είπε χαρακτηριστικά.

«Ναι, γιατί όλοι ξέραμε ότι είχε έρθει το τέλος για την αρχική σύνθεση του συγκροτήματος. Ο Ozzy δεν είχε πια όρεξη για αυτό – δεν νομίζω ότι κανείς μας είχε, πραγματικά. Και προσπαθήσαμε να κάνουμε άλλο ένα άλμπουμ μαζί και απλά δεν έγινε», απάντησε.

Όπως είπε, η κατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγεία του Osbourne, δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει τη μουσική με τους ρυθμούς που το έκανε παλιότερα, οπότε η αντικατάσταση του με τον Ronnie, ήταν τελικά αναπόφευκτη.

black sabbath

«Και είχε ήδη φύγει τον προηγούμενο χρόνο. Ο Tony (Iommi) είχε γνωρίσει τον Ronnie και ήρθε μία μέρα και είπε: “Λοιπόν, θα δουλέψω με τον Ronnie, αυτόν τον σπουδαίο τραγουδιστή που μόλις γνώρισα τις προάλλες. Είναι πραγματικά ενθουσιασμένος με αυτό που θέλει να κάνει. Έχει μερικές σπουδαίες ιδέες”», συνέχισε.

«Και νόμιζα ότι ο Tony και ο Ronnie θα έκαναν ένα άλμπουμ μόνοι τους. Και τότε συνέβη όλο αυτό με τον Ozzy – ο Ozzy έφυγε- καλά, τον έδιωξαν για το καλό του για να πάρει κάποια βοήθεια. Και ο Tony είπε: “Τι θα έλεγες να ακούσεις αυτόν τον τύπο που γνώρισα, τον Ronnie;”. Έτσι ήρθε ο Ronnie», εξήγησε.