ΝΕΑ

Damon Albarn των Blur: «Ο δρόμος είναι καθαρός» για μια επανένωση των Oasis

Ο frontman των Blur και Gorillaz, Damon Albarn, είπε ότι πιστεύει ότι ο «δρόμος είναι καθαρός» για την επανένωση των Oasis.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο Albarn είπε ότι θα «έβαζε χρήματα» στην περίπτωση επανένωση των αντιπάλων του Britpop της δεκαετίας του '90.

Τα σχόλιά του ήρθαν καθώς οι ίδιοι οι Blur ξεκίνησαν τη δική τους περιοδεία επιστροφής στη γενέτειρά τους, το Colchester.

«Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα σε μεταρρυθμίσεις», είπε ο Albarn στη Sun σχετικά με τις πιθανότητες οι Gallaghers να βάλουν στο κρεβάτι τους τη συνεχιζόμενη διαμάχη τους. «Στην πραγματικότητα, έχω βάλει χρήματα σε αυτό».

Σε μια νέα συνέντευξή του στο Consequence, ο Albarn εξήγησε τις προηγούμενες εικασίες του σχετικά με την πιθανότητα μιας επανένωσης.

«Λοιπόν, φυσικά και θα το έκαναν. Ο δρόμος είναι ανοιχτός για να το κάνουν τώρα. Νομίζω ότι είναι υπέροχο. Ξέρεις τι εννοώ Προφανώς περιμένω έναν εξαιρετικό νέο δίσκο να το συνοδεύσει», είπε.

Πριν από τρία χρόνια, σε μια συνέντευξή του στο NME, ο Liam Gallagher είπε ότι μια επανένωση των Oasis «θα γίνει πολύ σύντομα». Τον Ιανουάριο, ο Noel ισχυρίστηκε τότε ότι «δεν θα έλεγε ποτέ ποτέ» στην ιδέα.

Ωστόσο, λίγο μετά ο Liam κατηγόρησε τον αδελφό του ότι έκανε «πολλή ζημιά» στο brand.

noel gallahger

Μιλώντας στο NME In Conversation τον περασμένο μήνα σχετικά με τις επιστροφές των stars της Britpop Blur και Pulp, ο Noel είπε: «Οι Blur δεν χώρισαν ποτέ, έτσι; Οι Pulp δεν χώρισαν ποτέ, απλώς πήγαν και έκαναν άλλα πράγματα, που είναι ο τρόπος για να το κάνουν ενήλικες. Δυστυχώς, η γαμημένη μπάντα μου ήταν πολύ μακριά από την ενηλικίωση. Ήταν λίγο περισσότερο τρακάρισμα και κάψιμο».

Ερωτηθείς εάν είχαν γίνει ποτέ προσφορές στους Oasis για μια περιοδεία σε πακέτο επανένωσης Britpop με άλλα συγκροτήματα –ίσως και μια κρουαζιέρα– ο Gallagher είπε ότι «αναπόφευκτα, θα συμβεί», αλλά ότι «δεν υπήρξε ποτέ πραγματικά μια σοβαρή προσφορά για το «The Big». Ω, να ξαναβρεθούμε μαζί, αλλά ορίστε».

Οι Blur ανακοίνωσαν για πρώτη φορά την επιστροφή τους τον Νοέμβριο με νέα για ένα τεράστιο σόου στο Wembley Stadium, προτού αποκαλύψουν ένα δεύτερο ραντεβού στο χώρο, μια σειρά από ευρωπαϊκά φεστιβάλ και μια οικεία περιοδεία προθέρμανσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το νέο άλμπουμ των Blur, «The Ballad Of Darren», θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου μέσω του Parlophone.

Εν τω μεταξύ, ο Albarn αποκάλυψε επίσης ότι αυτή τη στιγμή εργάζεται σε μια όπερα καθώς και σε νέα μουσική για τους Gorillaz.

Πληροφορίες από το ΝΜΕ