ΝΕΑ

Η Rina Sawayama μιλάει ξανά για τον Matty Healy κατά τη διάρκεια του σετ NOS Alive

Η Rina Sawayama φάνηκε να επικρίνει και πάλι τον Matty Healy του 1975 κατά τη διάρκεια του σετ της στο NOS Alive.

Η τραγουδίστρια βρισκόταν στα μέσα της εμφάνισής της στο φεστιβάλ που εδρεύει στη Λισαβόνα, όταν απευθύνθηκε στο πλήθος και επέβαλε να ζητήσουν συγγνώμη «κάποιοι άνθρωποι» που ξεφεύγουν κάνοντας σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια.

«Σκεφτόμουν αρκετά για τις συγγνώμες πρόσφατα», άρχισε, μιλώντας στο πλήθος προς το τέλος του κομματιού της «STFU». «Είναι απλά αστείο το πώς μερικοί άνθρωποι ξεφεύγουν χωρίς να ζητούν ποτέ συγγνώμη… Επειδή είπαν κάτι ρατσιστικές βλακείες. Για να πεις κάτι σεξιστικές μα@@κιες».

«Ας το δοκιμάσουμε αυτό λοιπόν», συνέχισε, με την εισαγωγή του «Break Stuff» του Limp Bizkit να παίζει στο παρασκήνιο. «Γιατί δεν ζητάς συγγνώμη για μια φορά στη ζωή σου χωρίς να το κάνεις για τον εαυτό σου;»

Τα σχόλια στη σκηνή ακολουθούν μια παρόμοια εμφάνιση στο Glastonbury τον περασμένο μήνα, όταν ο Sawayama φάνηκε να αφιερώνει το "STFU" στον Healy. «Απόψε αυτό πηγαίνει σε έναν λευκό άνδρα που παρακολουθεί το «Ghetto Gaggers» [πορνό] και κοροϊδεύει τους Ασιάτες σε ένα podcast», είπε στο πλήθος στη σκηνή Woodsies, προσθέτοντας: «Του ανήκουν επίσης τα master μου. Αρκετά ανέχτηκα."

Οι αναφορές στον σεξισμό και τον ρατσισμό και στις δύο ομιλίες της στο Glastonbury και στο NOS Alive φαίνεται να στοχεύουν στην τραγουδιστή του 1975, ο οποίος αντιμετώπισε αντιδράσεις νωρίτερα αυτό το έτος αφού ήταν καλεσμένος στο podcast του The Adam Friedland.

Εμφανιζόμενος στο επεισόδιο που είχε διαγραφεί τον Φεβρουάριο, ο Healy έκανε διάφορα αμφιλεγόμενα σχόλια για τις γυναίκες και δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο Harry Styles «δε σας πειράζει» με το «queer-baiting».

Στη συνέχεια, ο μουσικός ακούστηκε να γελάει όταν η Friedland και ο συν-παρουσιαστής Nick Mullen συζήτησαν αργότερα για την κληρονομιά της Ice Spice, συζητώντας αν έχει χαβανέζικα, ινούιτ ή κινέζικα, προτού υποδυθεί τις προφορές αυτών των χωρών και περιοχών.

Το τελευταίο μέρος της ομιλίας της Sawayama στο Glasto φαινόταν επίσης να αναφέρεται στην υπογραφή της στο Dirty Hit - τη δισκογραφική που ανήκει στον μάνατζερ του The 1975 Jamie Oborne. Ο Healy ήταν διευθυντής στην εταιρεία, αλλά παραιτήθηκε από αυτόν τον ρόλο τον Απρίλιο.

matty healy

Μετά την αντίδραση στην εμφάνιση του στο podcast, ο Healy είπε αργότερα στους New York Times ότι πίστευε ότι η διαμάχη για το επεισόδιο «στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία», καθώς πιστεύει ότι «Κανείς δεν κάθεται το βράδυ, σωριασμένος στον υπολογιστή του» και νιώθει αναστατωμένος επειδή είπε αυτά που είπε.

Τον περασμένο μήνα, η Amber Bain – πιο γνωστή ως The Japanese House – αποκάλυψε σε μια συνέντευξη ότι είχε γράψει στον Healy «ένα πολύ μεγάλο» μήνυμα μοιράζοντας τις σκέψεις της για την εμφάνισή του στο podcast.

«Σαφώς, έχω προβλήματα με πράγματα που έχουν ειπωθεί – ξέρει ότι όλοι νιώθουν έτσι», είπε. «Είναι δύσκολο να κρατήσεις ένα μέλος της οικογένειας υπεύθυνο για τα πάντα».

Σε άλλες ειδήσεις, η Sawayama αναγκάστηκε πρόσφατα να ακυρώσει την εμφάνισή της στο φετινό φεστιβάλ Mad Cool στη Μαδρίτη μετά από προβλήματα παραγωγής που προέκυψαν λίγο πριν ανέβει στη σκηνή. Η παράστασή της αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στη σκηνή της Region Of Madrid την Πέμπτη (6 Ιουλίου), λίγες μόνο ώρες μετά το σετ των The 1975.

Όσο για τους The 1975, στις 10 Ιουλίου, αποκαλύφθηκε ότι το συγκρότημα του Μάντσεστερ θα είναι το νέο headliner για τα φεστιβάλ Reading & Leeds φέτος, μετά την αποχώρηση του Lewis Capaldi, ο οποίος ακύρωσε όλα τα επερχόμενα live του για να επικεντρωθεί στη ψυχική του υγεία.

Το συγκρότημα έκανε επίσης μια επερχόμενη περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του σετ τους στο TRNSMT Festival την Κυριακή (9 Ιουλίου). «Έχουμε γράψει ένα νέο σόου και θα κάνουμε μόνο μερικά σόου στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά φυσικά, μερικά από τα ραντεβού θα είναι ακριβώς εδώ στη Γλασκώβη», είπε ο Healy στο κοινό.

«Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους The 1975 ακόμα… στα καλύτερά τους… Θα είναι περίεργη η φάση! Και θα σκοτεινιάσει λίγο το κλίμα! Ελπίζω να σας δω όλους εκεί."

Πληροφορίες από το ΝΜΕ