ΝΕΑ

Ο Chris Shiflett των Foo Fighters ανακοινώνει το νέο σόλο άλμπουμ και μοιράζεται νέο single

Από τον Ιάσονα Παπαδάκη

Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης των Foo Fighters, Chris Shiflett, ανακοίνωσε το τρίτο σόλο άλμπουμ του, «Lost At Sea».

Ανακοινώθηκε στις 12 Ιουλίου, το «Lost At Sea» έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου μέσω της Snakefarm στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στις 13 Ιουλίου.

Μαζί με την ανακοίνωση του ‘Lost At Sea’ έρχεται ένα ολοκαίνουργιο single με τίτλο ‘Damage Control’. Το "Damage Control" συνοδεύεται από ένα μουσικό βίντεο που αποτελείται από πλάνα από θαυμαστές της πρόσφατης περιοδείας του Shiflett στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε παρακάτω το μουσικό βίντεο για το «Damage Control» του Chris Shiflett.

Ο Shiflett είπε για το "Damage Control" μέσω μιας δήλωσης τύπου: "Κάναμε έναν δίσκο με επίκεντρο την κιθάρα που περικλείει όλα όσα άκουγα όλα αυτά τα χρόνια, από τα πιο country τραγούδια που δεν έχω ηχογραφήσει ποτέ μέχρι το punk rock και ακόμη και τα τραγούδια που ακούγονται σαν μια Καλιφόρνια εκδοχή του The Clash."

Το «Damage Control» ακολουθεί τα προηγούμενα single «Dead And Gone» και «Black Top White Lines». Αυτά τα τραγούδια θα εμφανιστούν επίσης στο "Lost At Sea" κατά την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο.

Δείτε την πλήρη λίστα κομματιών για το «Lost At Sea» του Chris Shiflett παρακάτω.

  1. ‘Dead And Gone’
  1. ‘Overboard’
  1. ‘Black Top White Lines’
  1. ‘Damage Control’
  1. ‘Weigh You Down’
  1. ‘Burn The House Down’
  1. ‘Where’d Everybody Go?’
  1. ‘I Don’t Trust My Memories Anymore’
  1. ‘Carrie Midnight Texas Queen’
  1. ‘Parties’

Το «Lost At Sea» γράφτηκε κυρίως κατά τη διάρκεια του lockdown του COVID-19, αποκάλυψε ο Shiflett μέσω της δήλωσης τύπου. Το επερχόμενο άλμπουμ θα φτάσει μόλις λίγους μήνες αφότου οι Foo Fighters κυκλοφόρησαν το «But Here We Are», την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά χωρίς τον αείμνηστο drummer Taylor Hawkins.

Ο Hawkins πέθανε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κολομβία τον Μάρτιο του 2022. Ήταν 50 ετών. Το «But Here We Are» που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο έλαβε μια κριτική πέντε αστέρων από το NME, με τον Ali Shutler να γράφει: «Το «But Here We Are» είναι μια όμορφη, θορυβώδης γιορτή αδελφοσύνης και μια σκληρή, οδυνηρή εξερεύνηση της απώλειας. Είναι ακατάστατο, τρομακτικό, φιλόδοξο και πανέμορφο, καθώς τα υπόλοιπα μέλη των Foo Fighters πιέζουν τον εαυτό τους στα όριά τους και όχι μόνο. Μέσα από όλα αυτά, το «But Here We Are» είναι μια αναμφισβήτητη υπενθύμιση της θεραπευτικής δύναμης της μουσικής».

Μετά την κυκλοφορία του «But Here We Are», οι Foo Fighters έκαναν μια όχι και τόσο έκπληξη εμφάνιση στο Glastonbury, όπου επιβεβαίωσαν τις μακροχρόνιες φήμες ότι ήταν πίσω από το συγκρότημα μυστηρίου The Churnups.

Πληροφορίες από το NME