ΝΕΑ

Οι Coldplay τιμούν τον Elton John κατά τη διάρκεια της τελευταίας συναυλίας του στη Σουηδία

Από τον Ιάσονα Παπαδάκη

«Σε αγαπάμε τόσο πολύ, καλή σύνταξη και θα μας λείψεις τόσο πολύ», είπε ο frontman Chris Martin στο μουσικό εικονίδιο μέσω ενός ζωντανού βίντεο που μεταδόθηκε από τη δική του εκπομπή στη Σουηδία.

Οι Coldplay απέτισαν φόρο τιμής στον Elton John κατά τη διάρκεια της τελευταίας βραδιάς της περιοδείας του «Farewell Yellow Brick Road» στη Στοκχόλμη μέσω βίντεο που μεταδόθηκε στις 8 Ιουλίου.

Το μουσικό σύμβολο ολοκλήρωσε την παγκόσμια περιοδεία του στο Tele2 Arena της σουηδικής πρωτεύουσας αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά από 333 εμφανίσεις εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του σόου, οι Coldplay - οι οποίοι έπαιζαν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας την ίδια στιγμή - εμφανίστηκαν στην οθόνη μέσω βίντεο που μεταδόθηκε στις αντίστοιχες συναυλίες των μουσικών.

Ο Κρις Μάρτιν και οι συν. έπαιζαν το κλασικό «Rocket Man» του John στο στάδιο Gamla Ullevi όταν ο frontman φώναξε τον μουσικό.

«Elton, μας ακούς, από το Γκέτεμποργκ;» ρώτησε, πριν εμφανιστεί ο John στην οθόνη. «Μπορώ να σε δω», απάντησε ο John χαμογελώντας.

« Elton, θέλουμε να πούμε από όλους εμάς εδώ, από όλους τους θαυμαστές και όλους τους καλλιτέχνες ότι έχεις αγαπηθεί, έχεις εμπνεύσει και βοηθήσει, απλά σε αγαπάμε τόσο πολύ», είπε ο Martin.

«Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλα όσα έχεις κάνει για εμάς, για όλα όσα έχετε κάνει για το Ίδρυμα για το AIDS. Κάθε φορά που ήσουν ευγενικός σε οποιονδήποτε.

«Για όλα όσα έχεις κάνει για την LGBTQ. Όλα όσα έχεις κάνει για τη μόδα και τα γυαλιά. Όλα όσα έχετε κάνει για τη σεξουαλικότητα, την αγάπη και τις ρόμπες. Ό,τι έχεις κάνει για τη μουσική, ό,τι έχει κάνει ο Μπέρνι για στίχους, ό,τι έχει κάνει η μπάντα σου στις χιλιάδες συναυλίες που έχετε κάνει. Σε αγαπάμε τόσο πολύ, καλή σύνταξη και θα μας λείψεις τόσο πολύ».

Το τελευταίο τραγούδι του John της βραδιάς -και ολόκληρης της περιοδείας- ήταν το «Goodbye Yellow Brick Road». Πριν ερμηνεύσει το τραγούδι, ο Sir Elton έδωσε την τελευταία ομιλία στους 45.000 παρευρισκόμενους για να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξή τους σε όλη την καριέρα του.

«Είχα την πιο υπέροχη καριέρα… πέρα από την πεποίθηση», είπε ο John (μέσω του Rolling Stone).

«Ήταν η ψυχή μου να παίζω για εσάς. Ήσασταν απολύτως υπέροχοι.»

Ο John ήταν ο headliner του Glastonbury 2023 τον περασμένο μήνα – που σηματοδότησε και την τελευταία του παράσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο – με το NME να περιγράφει την παράσταση που εκτείνεται στην καριέρα ως «ένα από τα καλύτερα σετ headliner του φεστιβάλ» σε μια κριτική πέντε αστέρων.

«Ο Σερ Έλτον άφησε τα πάντα στο γήπεδο. Ήταν ένα σετ Glasto για όλες τις ηλικίες από έναν πραγματικό σπουδαίο καλλιτέχνη. Δεν θα ξαναδούμε το είδος του. Γειά χαρά, Rocketman - και ευχαριστώ."

Στην παράσταση συμμετείχαν ως guest οι Steven Sanchez, Jacob Lusk από τους Gabriels, Rina Sawayama και ο frontman των The Killers, Brandon Flowers.

Πληροφορίες από το ΝΜΕ