ΝΕΑ

Το ντοκιμαντέρ των «Wham!» κάνει σήμερα πρεμιέρα! Ακούμε τα αγαπημένα μας τραγούδια του συγκροτήματος!

Σήμερα χορεύουμε με Wham!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Μπορεί η κοινή τους πορεία να διήρκησε μόνο 4 χρόνια, από το 1982 έως το 1986, όμως οι Wham έχουν καταφέρει να παραμείνουν Νο.1 στις καρδιές μας.

Αυτή τη πορεία πρόκειται να αναλύσει το ντοκιμαντέρ «Wham!» που κάνει σήμερα πρεμιέρα στο Netflix. Στη ταινία θα δούμε τον George Michael και τον Andrew Ridgeley να μεταμορφώνονται σε σταρ.

Το ντοκιμαντέρ θα εμβαθύνει και σε πιο προσωπικές στιγμές των μουσικών, μεταξύ άλλων η προσπάθεια του Michael να κρατήσει την σεξουαλικότητα του κρυφή.

«Η επιτυχία ήταν πολλά περισσότερα από όσα είχα ονειρευτεί», λέει στο trailer ο George Michael σε ένα απόσπασμα από μία παλιά συνέντευξή του. «Και με τον καλύτερό σου φίλο – ήταν απλά απολύτως μαγικό», συμπληρώνει.

wham

Στο ντοκιμαντέρ θα μάθουμε πώς ξεκίνησαν την πορεία τους, πώς έγιναν το συγκρότημα που αγαπήσαμε και που μας γνώρισε τον κύπριο George Michael, που έφυγε από τη ζωή το 2016.

Σήμερα χορεύουμε σε ρυθμούς Wham!, λίγες μέρες πριν την ακούμε το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος, The Singles: Echoes From The Edge of Heaven, το οποίο κυκλοφορεί από την Panik Records και την Sony Music με την υποστήριξη του Easy 97.2.

Ακούμε τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια των Wham! Και κάνουμε ένα μικρό «ζέσταμα» τόσο για το ντοκιμαντέρ, όσο και για το άλμπουμ που περιμένουμε πως και πώς να κυκλοφορήσει.

1. Freedom

Το «Freedom» κυκλοφόρησε το 1984 στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 1985 στην Αμερική. Το τραγούδι έγραψε ο George Michael, ενώ είναι το δεύτερο τραγούδι των Wham! Που έφτασε στο Νο.1 των chart του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Νο.3 στην Αμερική. Μάλιστα στην Αμερική, κυκλοφόρησε με extra 20 δευτερόλεπτα στο τραγούδι.

2. Wake Me Up Before You Go Go

Το «Wake Me Up Before You Go Go» είναι ίσως το πιο επιτυχημένο τραγούδι των Wham!, μετά το Last Christmas. Φυσικά, τη μουσική και τους στίχους υπογράφει ο George Michael. Κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1984 και είναι το πρώτο τραγούδι του συγκροτήματος που κατάφερε να φτάσει στο Νο.1 των chart σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα όλα αυτά τα χρόνια.

3. Club Tropicana

Το «Club Tropicana» γράφτηκε το 1981 στο σαλόνι του σπιτιού του Ridgeley και ήταν το δεύτερο τραγούδι που έγραψαν με τη χαρακτηριστική ραπ των Wham!. Μάλιστα, το τραγούδι αποτελεί ένα από τα τρία τραγούδια που χρησιμοποίησαν ως demo για την δισκογραφική, Innervision Records. Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1983 και αμέσως έφτασε στο Νο.4 στα βρετανικά charts. Μια πολύ καλή απόδοση για ένα φρέσκο ντουέτο που μόλις ξεκίνησε την πορεία του. Ήταν το 39ο τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις για το 1983.

4. I’m Your Man

Το «I’m Your Man» υπογράφει ο George Michael και κυκλοφόρησε το 1985. Μάλιστα, ο τραγουδιστής ένιωθε πολύ περήφανος για αυτό το τραγούδι γιατί όπως είπε «δεν έμοιαζε με τίποτα από όσα είχε γράψει», ενώ το ολοκλήρωσε σε μόλις 5 λεπτά. Το τραγούδι δεν άνηκε σε κάποιο άλμπουμ, ωστόσο, ήταν το 3ο τραγούδι των Wham!, που έφτασε στο Νο.1 των αμερικάνικων chart. Ήταν το τελευταίο τραγούδι που κυκλοφόρησε το αγαπημένο μας ντουέτο, πριν το παγκόσμιο φαινόμενο «Last Christmas».

5. Last Christmas

To “Last Christmas” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1984 και για 5 ολόκληρες βδομάδες βρισκόταν στο Νο.2 του UK Singles Chart, κάτω από το “Do They Know It’s Christmas” των Band Aid. Το τραγούδι γράφτηκε από τον George Michael μέσα στο παιδικό του υπνοδωμάτιο, κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης στους γονείς του.

Όταν ο Michael έπαιξε την γέφυρα του τραγουδιού στον Andrew Ridgeley, όπως δήλωσε αργότερα ήταν μια στιγμή λάμψης. Το “Last Christmas” κατείχε το ρεκόρ του τραγουδιού με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το ρεκόρ πλέον κατέχει το “Moves Like Jagger” των Maroon 5, μαζί με την Christina Aguilera.