ΝΕΑ

Το «Running Up That Hill» της Kate Bush φτάνει 1 δισεκατομμύριο streams στο Spotify

Από τον Ιάσονα Παπαδάκη

Η Κέιτ Μπους σημειώνει άλλο ένα ρεκόρ.

Το "Running Up That Hill" γίνεται η πρώτη σόλο ηχογράφηση από γυναίκα καλλιτέχνη από τη δεκαετία του 1980 που περνάει το ορόσημο στο Spotify.

Ο αγγλικός θρύλος της εναλλακτικής ποπ εκκαθαρίζει το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου streams στο Spotify με το «Running Up That Hill (A Deal With God),» το θρυλικό τραγούδι της δεκαετίας του 1980, το οποίο απόλαυσε μια δεύτερη ζωή μετά τον χρήση του στην τέταρτη σεζόν του Stranger Things.

Με αυτόν τον τρόπο, το "Running Up That Hill" γίνεται η πρώτη σόλο ηχογράφηση από γυναίκα καλλιτέχνη εκείνης της δεκαετίας που έχει περάσει ένα δισεκατομμύριο streams στην πλατφόρμα.

«Ένα δισεκατομμύριο streams», γράφει στον επίσημο ιστότοπό της. «Έχω μια εικόνα ενός ποταμού που ξαφνικά πλημμυρίζει και γίνεται πολλοί, πολλοί παραπόταμοι - ένα δισεκατομμύριο ρυάκια - στο δρόμο τους προς τη θάλασσα. Κάθε ένα από αυτά τα ρεύματα είναι ένας από εσάς… Σας ευχαριστώ! Σας ευχαριστώ πολύ που στείλατε αυτό το τραγούδι σε ένα τόσο απίστευτα εκπληκτικό ταξίδι. Είμαι έκπληκτη."

Η Bush είναι μια από τους λίγους καλλιτέχνες εκείνης της εποχής που χτύπησαν στην ομάδα των "Billions" του Spotify, μέλη του οποίου περιλαμβάνουν τα Tears For Fears ("Everybody Wants to Rule The World"), Toto ("Africa"), A-ha (" Take on Me») και The Police («Every Breath You Take»).

Με την υποστήριξη της επιτυχημένης σειράς επιστημονικής φαντασίας του Netflix, η επιτυχία της Bush το 1985 βρέθηκε στο Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία και για πρώτη φορά στο Billboard Global 200 chart και στο Νο. 4 στο Billboard Hot 100. Εμφάνιση στο Top 10 στις ΗΠΑ Με την υπεροχή του στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου, η Bush έσπασε τρία μακροχρόνια ρεκόρ.

Σε μια σπάνια συνέντευξη πέρυσι για τo Woman’s Hour του BBC Radio 4, η Bush παρατήρησε: «Εννοώ, είναι μια τόσο υπέροχη σειρά. Νόμιζα ότι το κομμάτι θα τραβούσε λίγο την προσοχή, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Είναι τόσο συναρπαστικό. Είναι πραγματικά σοκαριστικό, έτσι δεν είναι; Όλος ο κόσμος έχει τρελαθεί».