ΝΕΑ

Ο Noel Gallagher μιλά για τη συνεργασία του με τον Johnny Marr - "Είναι ο καλύτερος όλων των εποχών."

Ο Noel Gallagher μίλησε για τη συνεργασία με τον Johnny Marr στο νέο του άλμπουμ "Council Skies" – χαρακτηρίζοντας τον πρώην κιθαρίστα των Smiths ως τον καλύτερο όλων των εποχών.

Το ζευγάρι ήταν εδώ και καιρό φίλοι και συνεργάτες – με τον Marr να συνεισφέρει στο άλμπουμ των Oasis του 2002 «Heathen Chemistry» καθώς και να παίξει στο τραγούδι των The High Flying Birds «Ballad Of The Mighty I» το 2015 και «If Love Is The Law» από το 2017. Συνεργάστηκαν ξανά για τρία τραγούδια στο νέο άλμπουμ του Gallagher «Council Skies», ειδικότερα το single «Pretty Boy» μαζί με το «Open the Door, See What You Find» και το ομώνυμο κομμάτι, "Council Skies".

«Δυστυχώς, δεν έχουμε καθίσει ποτέ να γράψουμε ένα τραγούδι», είπε ο Gallagher στο NME για το πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς In Conversation. «Έχουμε μιλήσει για αυτό για λίγο. Για τα τρία κομμάτια στα οποία τελικά έπαιξε, είχα την ιδέα ότι ο Johnny θα μπορούσε να παίξει κάτι υπέροχο σε αυτά – απλά τα άκουγα και το ήξερα.

«Με το «Pretty Boy», είναι τόσο γραμμικό και φτάνει σε εκείνο το σημείο όπου απλώς κινείται από μόνο του. Ήξερα ότι κάτι χρειαζόταν. Δεν είχα πολλούς ανθρώπους να το δοκιμάσουν. Εξ αρχής θα ζητούσα από τον Johnny να το κάνει εξαρχής».

Ο Gallagher συνέχισε εξηγώντας πώς οι συνεισφορές του Marr προέρχονται πάντα από ένα μέρος του ενστίκτου και όχι της διδασκαλίας.

«Είναι αστείο με τον Johnny», είπε ο Gallagher. «Δεν σε κάνει να του στείλεις το κομμάτι, εμφανίζεται, βάζει έναν τύπο να ετοιμάσει τον εξοπλισμό του, παίρνει την κιθάρα του, στέκεται μπροστά στα ηχεία και λέει, «Εντάξει, ας το ακούσουμε». Καθώς το ακούει για πρώτη φορά, το παίζει. Δεν θα του έλεγα τι να παίξει, δεν θα ήμουν τόσο αναιδής».

Το τραγούδι «Pretty Boy» στη συνέχεια πέρασε από μια περαιτέρω μεταμόρφωση όταν έγινε remix από τον Robert Smith των The Cure – μια εμπειρία που ο Gallagher είπε ότι βρήκε αρκετά σουρεαλιστική.

«Μόλις το έπαιξα σε μερικούς ανθρώπους όταν κάποιος είπε: «Αυτό είναι λίγο από τους Oasis, λίγο από τους The Smiths και λίγο από το The Cure στο ίδιο γα@@νο κομμάτι» και είπα, «Τι τρελή ιδέα!»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Gallagher γέλασε με την ιδέα να λάβει ποτέ οποιαδήποτε βασιλική διάκριση – ισχυριζόμενος ότι «αν συμβεί σε εμένα, μπορείς να πεις με σιγουριά ότι έχουν υποτιμηθεί» αλλά ότι «δεν θα τον πείραζε να είναι ο δούκας του Μάντσεστερ».

Και συνέχισε: «Τι θα μου έδινε το δικαίωμα να κάνω; Χωρίς αμφιβολία, ο Johnny Marr υψώνεται μαζί μου. Θα ήμασταν οι Δούκες του Μάντσεστερ. Γράψτε το - αυτό είναι μια γαμημένη προϋπόθεση για μια τηλεοπτική σειρά, αυτό. Δύο Μανκούνιοι οδηγούν γύρω από το Μάντσεστερ, λύνοντας το τοπικό έγκλημα σε ένα γαμημένο φορτηγό φούρνου του Γκρεγκ».

Ο Gallagher πρόσθεσε: «Είναι ο καλύτερος όλων των εποχών!» Ανεβάζει τα τραγούδια μου. Μερικές φορές είναι πραγματικά «λεπτή» η δουλειά του και μερικές φορές είναι πραγματικά τεράστια. Είμαι τόσο προνομιούχος που έχω τον αριθμό τηλεφώνου του. Λέω: «Αν συνεχίσεις να σηκώνεις το τηλέφωνο, τότε θα συνεχίσω να σε τηλεφωνώ» – αλλά εκείνος το κάνει».

Ο Marr έχει ένα νέο βιβλίο για τη συλλογή κιθάρων του και θα ξεκινήσει μια καλοκαιρινή περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα για να υποστηρίξει το τέταρτο σόλο άλμπουμ του, «Fever Dreams Pts 1-4».

Πληροφορίες από το NME