ΝΕΑ

Ο Noel Gallagher μιλάει για τη συνεργασία του με τον Robert Smith και την αγάπη του για τους The Cure

Από τον Ιάσονα Παπαδάκη

Ο Noel Gallagher μίλησε στο NME για την αγάπη του για τους The Cure και για το πώς ο Robert Smith κατάφερε να κάνει remix το πρόσφατο single του «Pretty Boy».

Τον Μάρτιο, ο Gallagher μοιράστηκε το «διαστημικό remix» του Smith για το σινγκλ του με τον Johnny Marr, το οποίο προέρχεται από το αναγνωρισμένο νέο του άλμπουμ με τους The High Flying Birds, «Council Skies». Τώρα σε μια νέα συνέντευξη στη σειρά In Conversation του NME, ο πρώην κιθαρίστας και τραγουδοποιός των Oasis μίλησε για το πώς έφτασαν να συνεργαστούν.

Ο Gallagher εξήγησε: «Επειδή το τραγούδι [‘Pretty Boy’] ακούγεται σαν το The Cure, σκέφτηκα, ‘Ο Robert Smith κάνει remixes;’ Βρήκα το email του και η πρώτη γραμμή ήταν, ‘Hi Robert, it’s Noel Gallagher’. Σκέφτηκα ότι σε εκείνο το σημείο θα έλεγε, «Γα@@σε τον». Έστειλε email με «Στείλτε μου το κομμάτι». Το έκανα και γά@@σε – αν νόμιζα ότι ακουγόταν σαν το The Cure όταν το έστειλα, σίγουρα ακουγόταν όταν το πήρα πίσω!

«Μόλις το έπαιξα σε μερικούς ανθρώπους, κάποιος είπε: «Αυτό είναι λίγο από Oasis, λίγο από The Smiths και λίγο από The Cure στο ίδιο γα@@νο κομμάτι» και είπα, «Είναι αλλού! Τι τρελή ιδέα!» Δεν τον είχα γνωρίσει ποτέ, αλλά ήμουν τόσο θαυμαστής των μελωδιών του από το «Boys Don’t Cry»».

Μόλις έλαβε το remix, ο Gallagher και ο Smith είπαν να συναντηθούν, με τον πρώτο να αποκαλύπτει την αγάπη του για τους The Cure.

«Όταν τελικά τον συνάντησα, του είπα ότι θυμάμαι ότι αγόρασα το άλμπουμ των σινγκλ τους «Standing On The Beach, Staring At The Sea» στο HMV στο Μάντσεστερ», είπε ο Gallagher στο NME. «Όταν το έλεγα στους ανθρώπους μου απαντούσαν: «Σου αρέσουν εσένα οι The Cure;» έλεγα: «Ναι, επειδή σου αρέσουν οι The Cure, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοράς κραγιόν!» Ξέρεις τι εννοώ; Αλλά τον συνάντησα στη συνέχεια και είναι ένας πολύ αστείος άνθρωπος. Να σημειώσω ότι ήταν πολύ αστείος και στο email».

Ο Gallagher πρόσθεσε: «Στέλνει όλα του τα email με κεφαλαία και όταν πήρα το πρώτο είπα, «Ω ουάου». Δεν φορούσα τα γυαλιά μου εκείνη τη στιγμή –συγγνώμη που ραγίζω την καρδιά σας κορίτσια, αλλά φοράω γυαλιά– και νόμιζα ότι μου έλεγε να πάω να γα@@θώ. Έβλεπα απλά κεφαλαία και έλεγα: «Ω, δεν είχα ιδέα ότι ήταν τόσο έντονα ενάντια σε κάτι τέτοιο».

Αυτό έρχεται αφότου ο Paul Weller αποκάλεσε τον Smith «χοντρό μα@@κα» πέρυσι όταν ένας δημοσιογράφος του είπε ότι ένα από τα νέα κομμάτια του Gallagher είχε ομοιότητα με το The Cure.

«Δεν μπορώ να τους αντέξω καθόλου», είπε ο Weller του συγκροτήματος. «Γα@@ος χοντρός μα@@κας, με το κραγιόν του και όλα αυτές τις χαζομάρες. Είναι και στην ηλικία μου, έτσι δεν είναι;»

Ο Gallagher φωτογραφήθηκε πρόσφατα στα παρασκήνια με τους The Cure στη συνεχιζόμενη περιοδεία τους στις ΗΠΑ και τον είδαν να παρακολουθεί το συγκρότημα στη σκηνή. Οι θαυμαστές ελπίζουν ότι σύντομα θα ανακοινώσουν λεπτομέρειες για το «Songs Of A Lost World» που είχε καθυστερήσει εδώ και πολύ καιρό – το πρώτο νέο άλμπουμ του γκρουπ μετά το «4:13 Dream» του 2008.

Έχοντας προϊδεάσει το κοινό εδώ και καιρό για το άλμπουμ – όταν μας είπε ότι δύο νέοι δίσκοι ήταν καθ’ οδόν στα NME Awards 2020 – ο Smith αποκάλυψε στο NME πέρυσι ότι ένας από αυτούς θα ήταν «πραγματικά πολύ σύντομα» και θα ονομαζόταν «Songs Of A Lost World». Συζητώντας τα θέματα και τον χαρακτήρα του πολυαναμενόμενου άλμπουμ, ο Smith είπε ότι «δεν έχει πολύ φως πάνω του» και ότι ακούγεται «περισσότερο σαν «Disintegration» παρά «Head On The Door»».

Η νέα συνέντευξη στο NME είδε επίσης τον Gallagher να συζητά για τη δημιουργία του νέου του άλμπουμ, τα ελαττώματα σε κάθε δίσκο που έχει κάνει ποτέ τόσο με τους Oasis όσο και ως σόλο καλλιτέχνης, το άλμπουμ των Oasis που δημιουργήθηκε από την AI, τις επανασυνδέσεις της Britpop, το Brexit Britain και τις σκέψεις του για το σύγχρονο ροκ και τους The 1975.

Το «Council Skies» του Gallagher είναι σε “πόλεμο” με το «But Here We Are» των Foo Fighters στον αγώνα για το UK Number One Album αυτής της εβδομάδας 2023. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε περιοδεία στις ΗΠΑ με τους Garbage and Metric πριν επιστρέψει για μια σειρά από βρετανικά και ευρωπαϊκά ραντεβού σε μια νέα περιοδεία τον χειμώνα.

Πληροφορίες από το NME