ΝΕΑ

James Ford: Το "The Car" των Arctic Monkeys ήταν αρχικά πιο έντονο και εξωστρεφές

Από τον Ιάσονα Παπαδάκη

Ο παραγωγός και σόλο μουσικός James Ford αποκάλυψε ότι τα αρχικά σχέδια για το «The Car» των Arctic Monkeys θα έβλεπαν τον δίσκο να είναι πιο «εξωστρεφής».

Μιλώντας στο NME για το Does Rock 'N' Roll Kill Braincells?! franchise, ο Ford μοιράστηκε ότι το άλμπουμ υποτίθεται ότι ήταν «μεγαλύτερο και πιο εξωστρεφές», αλλά άλλαξε η κατεύθυνση όταν χτύπησε η πανδημία COVID-19.

«Η πανδημία συνέβη και [ο Alex Turner] μπήκε στο δικό του συννεφάκι, επιστρέφοντας με αυτά τα όμορφα, οικεία, λυπητερά τραγούδια. Ηχογραφήσαμε σε αυτό το εξοχικό στο Σάφολκ. Με φόντο την πανδημία, ήταν ωραίο να είμαστε μαζί σε μια παρέα και να έχουμε αυτή την ιδιαίτερη συντροφικότητα».

Ο Turner είπε στη Sophie Williams του NME για το The Big Read πέρυσι ότι είχαν αρχικά σχεδιάσει «να γράψουν τα πιο δυνατά τραγούδια από ό,τι είχαμε για αρκετό καιρό». Αυτό άλλαξε γρήγορα καθώς το συγκρότημα ανακάλυψε ότι τα τραγούδια που είχαν γράψει ήταν κάτι περισσότερο από απλά βαριά riff: "Νομίζω ότι αυτό που βρήκα τον εαυτό μου να θέλω να παίξω όταν βρισκόταν το συγκρότημα ήταν πραγματικά πολύ περίεργο για μένα", πρόσθεσε ο Turner.

"Πιστεύω ότι αυτή είναι η βασική διαφορά ίσως με το ["The Car"] και τον τελευταίο δίσκο… Ίσως δεν καταλάβαμε καλά τη δυναμική των μεγαλύτερων, νεότερων ήχων που εξερευνούσαμε", είπε ο Turner. «Αλλά το να παίξουμε ξανά μαζί ζωντανά σίγουρα μας βοήθησε να φτάσουμε εκεί και αναπτύξαμε καλύτερη επίγνωση ο ένας για τον άλλον. Βρίσκεσαι σε διαφορετικό μέρος όταν μεταφέρεις τα τραγούδια σε ένα νέο περιβάλλον πέρα από το σημείο που ηχογραφήθηκαν».

Οι Arctic Monkeys πραγματοποιούν περιοδεία αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εμφανιστούν στο Νόριτς, θα παίξουν δύο παραστάσεις στη γενέτειρά τους στο Σέφιλντ και τελικά θα περάσουν από το Σουόνσι, το Σαουθάμπτον και το Λονδίνο. Βρείτε τα υπόλοιπα εισιτήρια εδώ.

Οι ημερομηνίες περιοδείας των Arctic Monkeys για τον Ιούνιο του 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι:

7 – Carrow Road Stadium, Norwich

9 – Hillsborough Park, Sheffield

10 – Hillsborough Park, Sheffield

12 – Swansea.com Stadium, Swansea

14 – The Ageas Bowl, Southampton

16 – Emirates Stadium, London

17 – Emirates Stadium, London

20 – Marlay Park, Dublin

25 – Bellahouston Park, Glasgow

Οι Arctic Monkeys θα είναι επίσης στο Day 1 του Glastonbury στις 21 Ιουνίου, όπου θα εμφανιστούν στο Pyramid Stage στις 22:15. Όλα τα εισιτήρια για το Glastonbury 2023 έχουν εξαντληθεί.

Το "The Car" των Arctic Monkeys – το οποίο στέφθηκε ως το άλμπουμ της χρονιάς του NME για το 2022 – έλαβε μια κριτική πέντε αστέρων, με τον Thomas Smith να περιγράφει τον δίσκο ως «μια περίληψη της ιστορίας του συγκροτήματος μέχρι στιγμής: αιχμηρή σύνθεση τραγουδιών, αμείλικτη καινοτομία και άθραυστη ομαδική δουλειά».

Πληροφορίες από το NME