ΝΕΑ

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η θρυλική Tina Turner: 10 facts που ίσως δεν γνώριζες για τη ζωή της

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Η σταρ της Rock 'n' Roll, Tina Turner, έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στο σπίτι της στο Kusnacht, κοντά στην Ελβετία.

Η ζωή της Turner ήταν γεμάτη με θριάμβους και προκλήσεις. Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε μια ταραχώδη σχέση με τον καταχρηστικό σύζυγό της, τελικά απελευθερώθηκε και ξεκίνησε μια σόλο καριέρα που την έκανε είδωλο της Rock 'n' Roll.

Η ανθεκτικότητα και το ταλέντο της ενέπνευσαν αμέτρητους θαυμαστές και ο αντίκτυπός της στη μουσική βιομηχανία θα μείνει στη μνήμη μας και για τις επόμενες γενιές.

Σήμερα, μαθαίνουμε, 10 facts που ίσως δεν γνωρίζαμε για την ζωή του θρύλου της μουσικής, που άκουγε στο όνομα, Tina Turner.

1. Έχει κερδίσει Βραβείο Guinness!

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του άλμπουμ της "Break Every Rule", η Tina Turner έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο θρυλικός Frank Sinatra. Κέρδισε βραβείο Guinness επειδή εμφανίστηκε μπροστά στο μεγαλύτερο κοινό ως σόλο καλλιτέχνης, πουλώντας 180.000 εισιτήρια το 1988.

2. Έχει δώσει μάχη με με την υγεία της.

Μετά τον γάμο της με τον Έρβιν Μπαχ το 2013, η Tina Turner υπέστη εγκεφαλικό μετά το οποίο έπρεπε να μάθει πώς να περπατά ξανά. Χρόνια αργότερα, διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου, αλλά επέλεξε ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες αύξησαν τη βλάβη. Το 2017 χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης νεφρού.

3. Το "Proud Mary" είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών.

Το τραγούδι της Tina Turner, "Proud Mary" παραμένει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της όλων των εποχών. Όταν η Beyonce απέτισε φόρο τιμής στο είδωλο της Rock n Roll στο Kennedy Center Honor το 2005, επέλεξε αυτό το τραγούδι για να ερμηνεύσει. Τρία χρόνια αργότερα, εμφανίστηκαν μαζί στη σκηνή των Grammy για να το τραγουδήσει ως ντουέτο. Εκτός από το ότι κέρδισε ένα Grammy, αυτό το τραγούδι έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

4. Έχει αντιμετώπισει αρκετές οικογενειακές δυσκολίες.

Η Tina Turner εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της όταν ήταν μόλις 11 ετών. Η μητέρα της φέρεται να μετακόμισε επικαλούμενη μια καταχρηστική σχέση με τον πατέρα της Tina. Η Turner έχει δύο βιολογικούς γιους, τον Craig Raymond Turner και τον Ronald Renelle Turner, ενώ υιοθέτησε επίσης δύο από τα παιδιά του πρώην συζύγου της, τον Ike Turner Jr. και τον Michael Turner. Το 2018, ο Craig Turner έφυγε από τη ζωή μετά από αυτοτραυματισμό με όπλο.

tina turner

5. Το "Tina Turner" ήταν το καλλιτεχνικό της όνομα.

Η μουσικός γεννήθηκε Anna Mae Bullock, ενώ ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα με το όνομα Little Ann με τους Kings of Rhythm του Ike Tuner. Ήταν 1960 όταν άλλαξε το όνομά της σε Tina Turner για το επιτυχημένο ντουέτο της "A Fool in Love" μια κίνηση που σίγουρα θα της άλλαζε τη ζωή.

6. Είχε μια ταραχώδη σχέση με τον σύζυγο της, Ike

Το δίδυμο που ξεκίνησε μαζί τη μουσική του καριέρα ήταν παντρεμένοι για περίπου 16 χρόνια. Έκαναν τρομερή επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Its Gonna Work Out", "Proud Mary", "Nutbush City Limits" και "River Deep-Mountain High". Τελικά τράβηξαν χωριστούς δρόμους το 1976 λόγω της ταραχώδους σχέσης τους, με πληροφορίες να μιλούν για καταχρήσεις και κακοποιητική συμπεριφορά από το Ike.

7. Έχει κερδίσει 4 βραβεία Grammy για ένα τραγούδι

Το τραγούδι της Tina Turner "What’s Love Got to Do With It" κέρδισε το 1985 βραβεία Grammy στις κατηγορίες: Τραγούδι της Χρονιάς, Δίσκος της Χρονιάς και Καλύτερη Γυναικεία Ποπ Φωνητική Ερμηνεία. Μέχρι το 2012, το τραγούδι είχε τρία Grammy, με το τέταρτο να απονεμήθηκε στην σταρ όταν συμπεριλήφθηκε στο Grammy Hall of Fame.

Παραδόξως, η Tina Turner αρχικά μισούσε το "What’s Love Got To Do With It", ένα τραγούδι που ηχογράφησε μετά από επιμονή του μάνατζέρ της.

8. Βρίσκεται ανάμεσα στις γυναίκες μουσικούς με τα περισσότερα Grammy!

Τα απίστευτα επιτεύγματά της περιλαμβάνουν 12 βραβεία Grammy και ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement.

9. Υπήρξαν φήμες για σχέση με τον David Bowie!

Η Tina Turner συνεργάστηκε με τον David Bowie για το εξώφυλλο του Tonight και κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της το 1985 στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο στο Μπέρμιγχαμ, ο Bowie εμφανίστηκε ως καλεσμένος έκπληξη. Όταν έπαιξαν μαζί, έσκυψε και της ψιθύρισε κάτι στα αυτιά. Κάποιοι θαυμαστές λένε ότι είπε «σ’ αγαπώ», αλλά η πλειοψηφία τους πιστεύει ότι έκανε πρόταση γάμου στην τραγουδίστρια.

tina turner

10. Στράφηκε στον Βουδισμό

Στη δεκαετία του 1970 έστρεψε την πίστη της στον Βουδισμό. Από τότε έχει εξασκηθεί και ψάλλει μάντρα, ισχυριζόμενη ότι τη βοήθησε να παραμείνει ήρεμη στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της.