ΝΕΑ

Ο μάνατζερ του David Bowie ισχυρίζεται ότι είχε προγραμματιστεί μια περιοδεία Ziggy Stardust

Ο πρώην μάνατζερ του Ντέιβιντ Μπάουι, Τόνι Ντέφρις, είπε ότι ο ποπ σταρ σχεδίαζε να φέρει πίσω τον Ζίγκι Σταρντάστ για μια περιοδεία. Ο Μπάουι αποσύρθηκε περίφημα από το alter ego του σε μια συναυλία στο Hammersmith Odeon του Λονδίνου το 1973. Μιλώντας για τους λόγους που σκότωσε τον Ziggy εκείνη την εποχή, ο αείμνηστος star είπε στο NME: «Αυτό είναι. Περίοδος. Δεν θέλω να κάνω άλλες συναυλίες και τα αμερικανικά ραντεβού έχουν ακυρωθεί. Από εδώ και πέρα θα επικεντρωθώ σε διάφορες δραστηριότητες που έχουν πολύ μικρή σχέση με τη ροκ και την ποπ».

«Βασικά, νομίζω ότι η επιτυχία δεν ήταν η ιδανική κατάσταση για τον David», είπε ο Defries στο MOJO. «Όταν [το άλμπουμ του 1973] «Aladdin Sane» πουλούσε τεράστιες ποσότητες και τα πλήθη έκλειναν σιδηροδρομικούς σταθμούς, μόνο και μόνο για να τον ρίξουν μια ματιά, νομίζω ότι τότε άρχισαν να βυθίζονται όλα, ότι δεν ήταν πια ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Το φαινόμενο Ziggy έπαιρνε έδαφος και δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει, πραγματικά», είπε. Είπε επίσης ότι το σκεπτικό του Bowie επηρεάστηκε από τον Frank Sinatra, ο οποίος εγκατέλειψε τη μουσική βιομηχανία το 1971 πριν επιστρέψει δύο χρόνια αργότερα. Εξήγησε: «Ο Ντέιβιντ ήταν μεγάλος θαυμαστής του Σινάτρα. Η επιστροφή είναι το κλειδί».

Και πρόσθεσε: «Προσπαθήσαμε και αποτύχαμε να πείσουμε τους υποστηρικτές στην Αμερική να κλείσουν [μια περιοδεία επιστροφής Bowie / Ziggy Stardust] σε μεγάλες αρένες ως headliner. Οπότε, αυτός ήταν ένας πραγματικός λόγος για να αποσυρθεί ο Ziggy, για να είμαι ειλικρινής μαζί σου… καμία σχέση με μουσική ή στυλ ή οτιδήποτε άλλο». Ο Bowie ήθελε επίσης να επαναλανσάρει το Ziggy Stardust στο διάστημα, είπε προηγουμένως ο σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών Phil Campbell.