ΝΕΑ

Ακούστε το νέο κομμάτι των Metallica "72 Seasons"

Οι Metallica μοιράστηκαν το τεράστιο ομότιτλο κομμάτι του επερχόμενου άλμπουμ τους «72 Seasons». Το «72 Seasons» σηματοδοτεί την πρώτη πλήρη συλλογή νέου υλικού των thrash icons μετά το άλμπουμ «Hardwired… To Self-Destruct» (2016). Η παραγωγή του LP έγινε από τον Greg Fidelman, καθώς και από τα ιδρυτικά μέλη, James Hetfield και Lars Ulrich. Θα κυκλοφορήσει στις 14 Απριλίου. Τον Νοέμβριο, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το single «Lux Æterna». Ακολούθησε το «Screaming Suicide» τον Ιανουάριο και, πιο πρόσφατα, το «If Darkness Had A Son», που έκανε το ντεμπούτο του στις αρχές του μήνα. Πριν από την κυκλοφορία του τελευταίου, οι Metallica πείραξαν το κομμάτι στο TikTok, μοιράζοντας μια οργανική ερμηνεία 80 δευτερολέπτων στην οποία κάθε μέλος συμμετείχε στην παράσταση.

Για το νέο τραγούδι, ο James Hetfield είπε: «72 Seasons. Τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μας που διαμορφώνουν τον αληθινό ή ψεύτικο εαυτό μας. Η έννοια ότι μας είπαν «ποιοι είμαστε» από τους γονείς μας». «Νομίζω ότι το πιο ενδιαφέρον μέρος αυτού είναι η συνεχής μελέτη αυτών των βασικών πεποιθήσεων και πώς επηρεάζει την αντίληψή μας για τον κόσμο σήμερα. Μεγάλο μέρος της εμπειρίας των ενηλίκων μας είναι η αναπαράσταση ή η αντίδραση σε αυτές τις παιδικές εμπειρίες. Αιχμάλωτοι της παιδικής ηλικίας ή απελευθέρωση από αυτά τα δεσμά που κουβαλάμε».

Το νέο άλμπουμ θα σηματοδοτήσει επίσης την πρώτη φορά που ο μπασίστας Robert Trujillo συνεισφέρει φωνητικά σε δίσκο των Metallica. Συζητώντας για το τραγούδι στο κομμάτι «You Must Burn!», ο Trujillo είπε στο So What!: «Όταν μπήκα στους Metallica, δεν είχα τραγουδήσει ποτέ σε όλη μου τη ζωή. Οπότε το γεγονός ότι τώρα μπορώ να υποστηρίξω ένα εφεδρικό φωνητικό είναι πολύ ωραίο. «Για πρώτη φορά στη ζωή μου, μπορώ να τραγουδήσω σε δίσκο των Metallica και να υποστηρίξω τον James. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Είναι η πρώτη φορά που ο Τζέιμς και ο [συμπαραγωγός] Γκρεγκ [Φίντελμαν] μάλλον μου εμπιστεύτηκαν πραγματικά αυτή τη θέση σε μια ηχογράφηση αυτού του μεγέθους».