ΝΕΑ

Ο Robert Trujillo κάνει ντεμπούτο στο νέο άλμπουμ "72 Seasons" των Metallica

Ο Robert Trujillo επιβεβαίωσε ότι, για πρώτη φορά, θα συνεισφέρει φωνητικά στο επερχόμενο άλμπουμ των Metallica, «72 Seasons». Ο θρυλικός μπασίστας μιλούσε ως μέρος μιας νέας συνέντευξης, όταν επιβεβαίωσε ότι θα κάνει το φωνητικό ντεμπούτο του στους Metallica στο επερχόμενο LP του συγκροτήματος – συγκεκριμένα, σε ένα κομμάτι που ονομάζεται «You Must Burn!»

«Όταν μπήκα στους Metallica, δεν είχα τραγουδήσει ποτέ σε όλη μου τη ζωή. Οπότε το γεγονός ότι μπορώ τώρα να υποστηρίξω ένα εφεδρικό φωνητικό είναι πολύ ωραίο», είπε στο So What!. «Για πρώτη φορά στη ζωή μου, μπορώ να τραγουδήσω σε δίσκο των Metallica και να υποστηρίξω τον James. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Είναι η πρώτη φορά που ο Τζέιμς και ο [συμπαραγωγός] Γκρεγκ [Φίντελμαν] μου εμπιστεύτηκαν πραγματικά αυτή τη θέση σε μια ηχογράφηση αυτού του μεγέθους». Συνέχισε, εξηγώντας πώς προέκυψε η ευκαιρία: «Ερχόμουν να παίξω λίγο μπάσο, αλλά μετά [ο Φίντελμαν] είπε, «Θα σε βάλω να τραγουδήσεις και για μερικά πράγματα». «Αλήθεια;» Ανησύχησα λίγο.

Το «72 Seasons» σηματοδοτεί την πρώτη πλήρη συλλογή νέου υλικού των thrash icons μετά το άλμπουμ τους του 2016, «Hardwired… To Self-Destruct». Η παραγωγή του LP έγινε από τον Greg Fidelman, καθώς και από τα ιδρυτικά μέλη, James Hetfield και Lars Ulrich. Με διάρκεια πάνω από 77 λεπτά, το άλμπουμ περιλαμβάνει δώδεκα κομμάτια συμπεριλαμβανομένων των τριών σινγκλ που έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Τον Νοέμβριο, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το single «Lux Æterna». Ακολούθησε το «Screaming Suicide» τον Ιανουάριο και, πιο πρόσφατα, το «If Darkness Had A Son», που έκανε το ντεμπούτο του στις αρχές του μήνα. Πριν από την κυκλοφορία του τελευταίου, οι Metallica πείραξαν το κομμάτι στο TikTok, μοιράζοντας μια οργανική ερμηνεία 80 δευτερολέπτων στην οποία κάθε μέλος συμμετείχε στην παράσταση ένα προς ένα.