ΝΕΑ

Ο easy αφιερώνει σήμερα τα πιο όμορφα τραγούδια στις Γυναίκες που γιορτάζουν!

Έχουμε φτάσει στο 2023 και ακόμα δυστυχώς πρέπει να συζητάμε για θέματα όπως ανθρώπινα δικαιώματα, σεβασμός και υποστήριξη. Μία τέτοια ημέρα σαν σήμερα, πριν από 46 χρόνια, αποφάσισε η γενική συνέλευση του ΟΗΕ να την αφιερώσει στις Γυναίκες προκειμένου να αναδείξει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να προωθήσει αντίστοιχα τα δικαιώματά τους. Παρότι όλοι βλέπουμε να γίνονται βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο, λαμβάνοντας υπόψη και σύγχρονα κινήματα όπως το #metoo, τις γυναικοκτονίες που συγκλονίζουν, τις ανισότητες στο εργασιακό περιβάλλον και πολλά άλλα.

Ο λιγότερο αισιόδοξος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε προχτές, ότι στην καλύτερη περίπτωση θα μιλάμε για πραγματική ισότητα σε τουλάχιστον... 300 χρόνια! Η αλήθεια είναι ότι για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεδομένης της γενικότερης ταχείας ανάπτυξης σε όλους τους κλάδους, είναι μία ιστορία που περπατάει με βήματα χελώνας. Από την πρώτη διαμαρτυρία το 1857 στην Αμερική, όπου εργάτριες διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, μέχρι σήμερα, έχουν συμβεί τεράστια άλματα στις κοινωνίες σε διάφορα επίπεδα αλλά ακόμα παραμένουμε στο ημίφως αν όχι σκοτάδι όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

women

Ίσως ένα νέο φεμινιστικό κίνημα, με αφετηρία πάλι την πραγματική ισότητα και το σεβασμό αλλά με επικαιροποιημένες διεκδικήσεις και λόγο θα μπορούσε να βοηθήσει τη χελώνα των εξελίξεων να αλλάξει ρυθμό.

Εμείς ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ανθρώπους, για όλες τις γυναίκες και αφιερώνουμε μερικά από τα αγαπημένα μας τραγούδια παρακάτω. Για τις Γυναίκες που ερωτεύονται, για τις Γυναίκες που αγωνίζονται, για τις Γυναίκες που διεκδικούν, για τις Γυναίκες μητέρες - κόρες - συζύγους - συντρόφους - φίλες - εργαζόμενες. Για Όλες τις Γυναίκες του Κόσμου.

Alicia Keys – Girl On Fire

Sia – Unstoppable

Barbra Streisand – Woman In Love

Whitney Houston – I’m Every Woman

Miley Cyrus - Flowers