ΝΕΑ

Anna Calvi, Jake Shears και άλλοι στον εορτασμό της 50ης επετείου του Southbank Centre «Aladdin Sane» του David Bowie

Η Anna Calvi και ο Jake Shears ηγούνται της σύνθεσης για τους εορτασμούς της 50ης επετείου του Southbank Centre του «Aladdin Sane» του David Bowie. Το εμβληματικό άλμπουμ του 1973 γιορτάζει τα γενέθλιά του φέτος και ο χώρος του Λονδίνου θα φιλοξενήσει μια δίμηνη έκθεση και μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 50 χρόνων του LP, το οποίο θα επανεκδοθεί τον Απρίλιο.

Από τις 6 Απριλίου έως τις 28 Μαΐου, ο Geoffrey Marsh και ο Chris Duffy - ο πατέρας του οποίου ο Brian δούλεψε με τον Bowie για την εμβληματική ιδέα του άλμπουμ και το εξώφυλλό του - θα παρουσιάσουν μια σειρά από ομιλίες, ζωντανή μουσική και πολλά άλλα, βασισμένα στο "Aladdin Sane". .

David Bowie

Συζητώντας την κληρονομιά του «Aladdin Sane», ο Duffy είπε: «Η εικόνα του Μπάουι από τον πατέρα μου αποκαλείται συχνά η Μόνα Λίζα της Ποπ. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ήταν το αποτέλεσμα μιας σύντομης λήψης στούντιο με χρήση φιλμ, η οποία στη συνέχεια έπρεπε να σταλεί για εμπορική επεξεργασία. «Δεν υπήρχαν στιγμιαίες ψηφιακές εικόνες ή photoshop τότε. Είναι εκπληκτικό το πώς κράτησε και επεξεργάστηκε ατελείωτα. Όπου κι αν πάω στον κόσμο, είναι πάντα κάπου πάνω σε ένα μπλουζάκι».

Την Παρασκευή 21 Απριλίου, πολλοί καλλιτέχνες, όπως οι Calvi, Shears και Lynks, θα ερμηνεύσουν ξανά το «Aladdin Sane» μαζί με την Nu Civilization Orchestra, ενώ το Queer House Party και το Queer Bruk θα μοιραστούν βραδιές κλαμπ με θέμα τον Bowie.

Αλλού, οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των δύο μηνών, ενώ η National Poetry Library θα παρουσιάσει μια νέα συλλογή βασισμένη στο άλμπουμ που ονομάζεται Aladdin Sound, ενώ το Southbank θα φιλοξενήσει μια δωρεάν έκθεση αρχείου που θα περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία του Bowie με τον χώρο.